11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltConcurs pe teme pascale, la Centrul Social Multifuncțional din Grădinari al Arhiepiscopiei Craiovei

Concurs pe teme pascale, la Centrul Social Multifuncțional din Grădinari al Arhiepiscopiei Craiovei

Centrul Social Multifuncțional al Arhiepiscopiei Craiovei din comuna Grădinari, județul Olt, a fost în această perioada gazda mai multor manifestări prilejuite de Sfintele Paști. Peste 100 de beneficiari și invitații acestora, pregătiți de voluntarii și specialiștii Centrului, au luat parte la aceste manifestari care au fost deschise de un concurs pe teme pascale intitulat ,,Sărbătoarea Învierii Domnului”, concurs ajuns la a IV-a ediție. Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu patru școli gimnaziale: Școala Gimnazială ,,Teodor Bălășel” din Ștefănesti, Școala Gimnazială Lungești, Școlile ,,Nicolae Bălcescu” și ,,Tudor Vladimirescu” din Drăgășani, și a constat în două probe: la prima probă, copiii, organizați în echipaje, au raspuns la întrebari legate de evenimentele din ultima parte a vieții pământești a Mantuitorului și de Învierea Sa, iar la cea de-a doua probă au interpretat pasaje din ,,Prohodul Domnului”.
Tot în cadrul acestor manifestări, beneficiarii Centrului au susținut un program artistic, constând în interpretarea de poezii și cântări specifice perioadei pascale.
„La final, copiii au cântat într-o atmosferă înălțătoare imnul pascal ,,Hristos a înviat!”.Toți participanții la aceste manifestări au fost premiați pentru strădanie primind daruri constând în dulciuri, rechizite și jucării”, a declarat coordonatorul Centrului, pr. Costea Romică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS