8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltBursa locurilor de muncă pentru absolvenți, o șansă pentru șomerii de vârsta a doua

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, o șansă pentru șomerii de vârsta a doua


Peste 600 de locuri de muncă vacante au fost prezentate celor interesați la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată, în județul Olt, la Slatina și Caracal. Puțini absolvenți s-au arătat, în schimb, cu adevărat interesați să lucreze, doar  șomerii de peste 40 de ani popsind ceva mai mult  în fața angajatorilor.

A fost o nouă bursă a locurilor de muncă destinată șomerilor care de-abia au ieșit de pe băncile școlii. A decurs, din păcate, după scenariul anticipat, dar nedorit de angajatori. La ora 9,00, ora programată pentru deschidere, la Slatina, în fața Casei Sindicatelor, erau cel mult 200 de persoane. O bună parte dintre tineri, însă, elevi încă, în clasele terminale, la liceele din oraș, veniți cu profesorii să vadă cum se desfășoară o bursă și ce au de făcut, de anul viitor, dacă aleg să nu-și continue studiile și nu-și găsesc imediat după terminarea cursurilor un loc de muncă. „Am venit cu domnii profesori să vedem și noi cum e, cum se desfășoară o bursă, chestii din astea“, spun elevii aflați în așteptare.
Directorul adjunct al AJOFM  Olt, Constantin Câtu, le adresează nu mult mai târziu câteva cuvinte participanților chiar pe treptele Casei Sindicatelor și-i invită să intre să stea de vorbă cu angajatorii, în serii de câte 20 de persoane. Sunt și nemulțumiți, și persoane răbdătoare, cert este că bursa începe.
Tinerii absolvenți trec rapid prin sală, căutând febril standul la care îi așteaptă un angajat AJOFM care să le pună viza lunară în carnetul de șomer. Fără această viză, indemnizația de 250 lei/lună se suspendă. Să o obțină, în schimb, ar trebui să facă dovada că și-au căutat de lucru, dar norocul n-a fost de partea lor. „Așa repede? Mai caută, chiar n-ai găsit nimic?!“, îi apostrofează consiliera AJOFM, iar tinerii, mai mult nervoși decât  rușinați, mai fac un tur, la fel de lipsiți de interes. Trec zeci de minute iar pe lista angajatorilor prezenți, în total 29 la Slatina, care au venit cu peste 400 de posturi disponibile, nu se adună deloc nume.

„Ăștia se trezesc la prânz, cum să vină la ora 9,00!“

Posturi în industrie, în servicii, în industria ușoară sunt o grămadă. Angajatorii spun că și-ar dori să-i vadă doar cu chef de muncă, nu se așteaptă să știe mare lucru din start, doar că nici asta nu se-ntâmplă. „Nu-i vedeți că nici măcar nu se uită a noi, de unde să întrebe de ceva? Este o generație fără chef de muncă. Vor salarii mari, nu știu să facă nimic și sunt veșnic nemulțumiți“, concluzionează cei mai mulți reprezentanți ai firmelor. De locurile de muncă de inginer, electronist etc. nu se apropie nimeni. Nici pentru posturile de muncitor necalificat nu sunt mai multe solicitări, deși cei mai mulți dintre tineri, întrebați ce caută, răspund aproape la indigo „orice“.
„Ăștia se trezesc la prânz, cum să vină la ora 9,00! Cei care sunt pe-aici cred că n-au avut încotro“, vorbesc între ei angajatorii. Din când în când conversațiile sunt întrerupte de șomeri trecuți de 40 de ani, și femei, și bărbați, care caută cu adevărat un post, deși, chiar și printre aceștia, sunt persoane pentru care șomajul este o pauză binemeritată. „Eu am 23 de ani munciți la CFR, am muncit și la Uzină (de Aluminiu – n.r.), iar în șomaj am ieșit de la o firmă de pază. Caut, bineînțeles, am fost la un domn, m-am înscris, acum, să mă sune“, spune un bărbat  care, la cei 50 de ani, parcă s-ar și odihni câteva luni, să o ia de la capăt cu forțe proaspete. Nu știe cum se numește firma la care și-a lăsat CV-ul, pare să nici nu conteze foarte tare, în orice caz, una e de-ajuns.

„Învățați o meserie cu care vă angajați într-o zi, oriunde“

Printre angajatori, deși nici pe departe atât de mulți ca în urmă cu ceva ani, sunt și patroni ai firmelor de confecții. Caută personal dornic de muncă, absolvenți și nu numai. „Îmi spun că nu știu să lucreze. Păi, îi învățăm noi, dar să vină. Vor, în schimb, salarii bune, dar nu știu să facă nimic. Le dăm 12 milioane de lei vechi, bonuri de masa, salariul crește dacă lucrează peste program, dacă dăm mai mult nu mai suntem noi competitivi. Le spunem, însă, că învață o meserie cu care se pot angaja într-o zi, oriunde, dacă au facultate nu găsesc atât de repede. Aude cine vrea“, spune un reprezentant al unei astfel de firme.
Nici în comerț lucrurile nu stau mult mai bine. „Avem nevoie, salariile sunt bunicele, programul de lucru se respectă la minut, dar se muncește. Mai pleacă și de la noi, dar pleacă în străinătate: Anglia, Irlanda…“, spune altcineva, tot întrerupând conversația pentru a le explica celor care se apropie ce anume așteaptă de la noii angajați.
Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și-a trimis reprezentanții să popularizeze oferta de școlarizare. E vorba de 300 de locuri la școala de pompieri, mult mai multe decât cele alocate în ultimii ani. Admiterea se va da în ianuarie 2018, iar informațiile sunt disponibile pe site-ul ISU și sunt afișate și la poarta unității. Tinerii trec, par interesați, mai și întreabă, dar mai mult elevii, care nu pot participa la selecție, vor absolvi de-abia în vara viitoare liceul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS