20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Traficanţi de minori, arestaţi preventiv

Olt: Traficanţi de minori, arestaţi preventiv

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Olt au reținut 2 persoane, bănuite de trafic de minori.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au efectuat, luni, 25 septembrie, o percheziție domiciliară în comuna Cungrea, județul Olt, la domiciliul unei femei, de 31 de ani, bănuită de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. De aici, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 pașapoarte, un set fotografii și cărți de vizită.
În fapt, în cursul anului 2014, un bărbat, de 23 de ani, din comuna Verguleasa, județul Olt, ar fi vândut, pentru 500 de euro, pe sora sa, în vârstă de 14 ani, unei femei, de 31 de ani, din comuna Cungrea.
Ulterior, bărbatul ar fi ajutat-o să obțină o împuternicire, din partea părinților minorei, în baza căreia au putut să călătorească în Turcia, sub pretextul oferirii unei vacanțe.
În Turcia, la Bodrum, cu sprijinul unui cetățean de naționalitate turcă, prin folosirea de violențe și amenințări exercitate asupra minorei, femeia ar fi obligat-o să practice prostituția timp de aproximativ 3 luni, încasând sumele de bani provenite din această activitate (peste 20.000 de euro).
Judecătorii din cadrul Tribunalului Olt au admis ieri propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru 30 de zile, față de cele două persoane. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale — I.P.J. Olt.
În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS