Olt: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul – 2.400.000 de lei

percheyitii eselnita

Polițiștii din Olt efectuează 9 percheziții domiciliare, pe raza a 3 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.400.000 de lei, prin evaziune fiscală, în domeniul construcțiilor. 5 persoane bănuite în cauză vor fi aduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

32 de polițiști de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează 9 percheziții domiciliare, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor, vor fi ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activității infracționale.

De asemenea, 5 persoane vor fi conduse la sediul politiei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.


În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2011 — 2016, în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obținute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 29 iulie 2017

Top