9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: SJU Slatina scoate la concurs 33 de posturi de asistent medical

Olt: SJU Slatina scoate la concurs 33 de posturi de asistent medical

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina există deficit de cadre medii, iar instituţia medicală va scoate la concurs 33 de posturi de asistent medical, scrie gazetanoua.ro. Conducerea spitalului va încerca să completeze şi numărul infirmierilor şi pe cel al brancardierilor.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt încadrate la acest moment 840 de asistente, însă cea mai mare unitate medicală din judeţ ar avea nevoie în total de 1.140. Conducerea spitalului slătinean vrea să rezolve acest deficit de trei sute de asistente şi nu numai. Astfel, vor fi scoase la concurs 33 de posturi de asistente, zece de infirmieri şi cinci de brancardieri. Reprezentanţii SJU Slatina au precizat că aceste posturi vor fi scoase spre ocupare în patru etape, urmând ca întreaga procedură să fie demarată în această perioadă.
Tanţa Dorobanţu, din cadrul Serviciului Resurse Umane de la nivelul SJU Slatina, a spus că se aşteaptă la sute de candidaţi ce îşi vor depune dosarele pentru aceste posturi. „Din cele 33 de posturi de asistent medical, doar pentru două trebuie să existe specializare de farmacie şi masaj, restul sunt de asistent pentru medicină generală. În primăvară, au fost scoase nouă posturi, din care unul de psiholog, unde este nevoie de studii superioare. Atunci au fost cam opt-nouă candidaţi pe un loc, acum aşteptăm sute”, a spus Tan’a Dorobanţu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS