20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Doi pădurari au fost concediaţi, după ce hoţii au furat masiv de pe aria lor de patrulare

Olt: Doi pădurari au fost concediaţi, după ce hoţii au furat masiv de pe aria lor de patrulare

Doi pădurari din cadrul Ocolului Silvic Caracal au fost concediaţi după ce, în urma unui control, s-a constatat faptul că au avut loc tăieri ilegale de lemne, destul de masive „După noile reglementări legislative, ne confruntăm cu două aspecte. Cei de la munte nu mai pot veni cu material lemnos, fără documente, în judeţ. Acest lucru a dus la creşterea agresiunii faţă de pădurile din judeţ. Avem tot mai multe sesizări din partea cetăţenilor la 112. Persoanele responsabile sunt sunate la orice oră pentru a verifica cele sesizate. Responsabilul introduce pe telefon, cu ajutorul aplicaţiei, numărul avizului sau alte date şi îl verifică pe cel care transportă lemnul”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle, scrie gazetanoua.ro.

Acesta a precizat că au fost înregistrate probleme pe raza Ocolului Silvic Caracal, mai exact la Reşca, unde au fost constatate mari tăieri ilegale de pădure. „Avem un caz la Ocolul Silvic Caracal, la Reşca, unde există o colonie de romi, oameni cu probleme, mulţi au făcut puşcărie. Aceştia chiar au agresat personalul de la ocolul silvic din zonă”, a spus Vîle. Pentru că au constatat tăieri ilegal ce depăşesc 25 de metri cubi, conducerea Direcţiei Silvice Olt a decis desfacerea contractelor de muncă pentru cei doi pădurari. „Conform contractului colectiv de muncă, dacă se constată că tăierile ilegale din pădurile pe care le păzesc depăşesc 25 de metri cubi, ei pot fi daţi afară. În urma unei inspecţii, s -au constatat tăieri ilegale mari şi s-a luat măsura ca pădurarii să fie daţi afară. Ei pot contesta decizia”, a mai declarat Vîle.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS