20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: S-a refăcut stocul de vaccinuri

Olt: S-a refăcut stocul de vaccinuri

Dozele de vaccin necesare protecţiei copiilor din judeţul Olt împotriva tuberculozei, rujeolei, rubeolei şi oreionului au fost primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), alte vaccinuri importante urmează şi ele să ajungă la direcţie.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au informat că Ministerul Sănătăţii a trimis la direcţie dozele necesare pentru imunizare refăcându-se astfel stocul necesar. Vaccinul BCG se administrează nou-născuţilor în maternităţi în primele două-şapte zile de la naştere şi oferă protecţie împotriva formelor grave de tuberculoză la copil.
Un alt vaccin, care protejează copiii împotriva a şase boli grave, va ajunge la DSP în această săptămână. Vaccinul ROR se administrează copiilor la vârsta de 1 şi 5 ani, necesarul lunar fiind de aproximativ 1.500 de doze. Vaccinul hexavalent care conferă protecţie împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, hepatitei B şi infecţiei cu Haemophilus  tip B, administrat la vârstele de 2, 4 şi 11 luni, va fi primit de DSP de săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS