10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltUPDATE Percheziţii în Olt, Vâlcea şi alte două judeţe pentru evaziune fiscală

UPDATE Percheziţii în Olt, Vâlcea şi alte două judeţe pentru evaziune fiscală

În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 10 percheziţii, în judeţele Olt, Teleorman, Argeş şi Vâlcea, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

La acţiune participă 50 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor de la acţiuni speciale din Olt. Aceştia efectuează 10 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează mai multe persoane care, în perioada 2009-2013, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare şi livrări de mărfuri (piese de schimb), pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.500.000 de lei.

UPDATE 15:40: Documente de evidenţă contabilă, unităţi de calculatoare şi alte înscrisuri au fost ridicate de poliţiştii din judeţele Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea, în urma celor 10 percheziţii domiciliare efectuate în această dimineaţă. 2 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Olt.

De la locuinţele persoanelor bănuite şi de la sediile firmelor implicate au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, ştampile, unităţi de calculator şi alte înscrisuri necesare probării activităţii infracţionale. De asemenea, 2 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Olt. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale. Reamintim faptul că la data de 23 aprilie a.c., aproximativ 50 de poliţişti de de investigare a criminalităţii economice, din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor de la acţiuni speciale din Olt, au efectuat 10 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Activităţile au vizat mai multe persoane care, în perioada 2009-2013, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare şi livrări de mărfuri (piese de schimb), pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al inspectorilor din cadrul A.J.F.P. Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS