6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Ziua Bibliotecarului şi Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, sărbătorite la Slatina

Olt: Ziua Bibliotecarului şi Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, sărbătorite la Slatina

(Foto: observatorulph.ro)
(Foto: observatorulph.ro)

Biblioteca Judeţeană Olt a marcat astăzi Ziua Bibliotecarului şi Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Potrivit publicaţiei ziaruldeolt.ro, echipa instituţiei de cultură a organizat în secțiile bibliotecii prezentări cu tema „Istoria tiparului și a cărții”, iar copiii care au fost invitaţi la eveniment au desfășurat jocuri de rol sub genericul ”Vreau să fiu o zi bibliotecar” – ei având permisiunea de a fi bibliotecari pentru câteva ore, de a cunoaşte tot ce înseamnă munca nobilă de bibliotecar.

La intrarea în Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina s-a putut admira expoziţia de desene pe teme creștine „Lăsați copiii să vină la Mine!” prezentate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Slatina. De asemenea, în cadrul evenimentelor s-a desfăşurat şi un moment omagial, intitulat „Bibliotecarii la ceas aniversar!”, care a cuprins expuneri, prezentări, analize şi la care au participat bibliotecarii din instituție.

De altfel, în întregul județ Olt, în toate bibliotecile orășenești și comunale au fost organizatete activități omagiale constând în prezentări de cărți, expuneri, dezbateri, recenzii, întâlniri cu publicul şi expoziţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS