8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Slătinenii şi-au votat proiectul favorit pentru “Poarta de intrare”

Olt: Slătinenii şi-au votat proiectul favorit pentru “Poarta de intrare”

(Foto: gazetaoltului.ro)
(Foto: gazetaoltului.ro)

Slătinenii au putut vota până astăzi unul dintre proiectele înscrise la concursul de arhitectură pentru schimbarea porţii de intrare în oraş, dinspre Piteşti. Primăria a organizat un concurs de arhitectură, iar câştigătorul va primi şi un premiu de 10.000 de lei. În concursul de arhitectură “Poarta de intrare” s-au înscris 11 arhitecți sau asociații de arhitecți şi încă de la început favorit a fost proiectul prezentat de către grupul de arhitcţi coordonat de către Anca Constantin şi Ionuţ Constantin, scriu jurnaliştii de la Gazeta Oltului.

Proiectul propus are elemente de identificare ce combină „tradiţionalul cu modernul, manufactura cu tehnologia, plin cu gol, solid cu transparent, zi cu noapte, intrarea-ieşire şi cadru reper cu filtru”. Elementul de bază al proiectului îl reprezintă motivul tradiţional ce îl găsim frecvent pe covoarele ţărăneşti şi pe portul oltenesc. Echipa care a lucrat la acest proiect îi are în componenţă, alături de arhitecţii Anca şi Ionuţ Constantin, şi pe arhitectul stagiar Andrei Turcu şi studenta la arhitectură Cristina Ionescu. Proiectul lor a primit peste 320 de voturi şi a fost urmat de un alt proiect prezentat de către două studente la arhitectură, Andreea Frăţilă şi Ana Liviţchi. Au existat şi proiecte care nu au fost pe placul slătinenilor şi care nu au primit niciun vot.

După ce au trecut de etapa voturilor din partea slătinenilor, acum proiectele înscrise în concurs urmează să fie evaluate şi de un juriu specializat. Acesta va avea în componența sa doi arhitecți care vor alege un proiect din cele 12 propuse. „Comisia de evaluare va fi compusă din doi arhitecți, alții decât cei care au depus proiecte. Un arhitect va fi din cadrul Direcției pentru Cultură și altul de la urbanism, iar pentru a asigura trasparența, din juriu va face parte și un membru al presei”, a declarat viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS