Mehedinţi: Braconieri depistaţi de poliţişti după ce au împuşcat 112 ciocârlii

Autori


Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinți, au depistat ieri în flagrant delict trei vânători, cu vârste cuprinse între 57 şi 70 de ani, la limita dintre fondurile de vânătoare a județului Mehedinți cu județul Dolj, în timp ce practicau vânătoarea fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare.

Din cercetări, a reieşit că cei trei bărbaţi ar fi  împușcat 114  păsări din care 112 erau din specia ciocârlie, deși conform autorizației de vânătoare aveau dreptul de a împușca un număr de 40 din acestea, şi două exemplare din altă specie, care nu erau menționate în autorizația de vânătoare.

Totodată cei doi vânători, au practicat vânătoarea folosind chemători electronice.


Poliţiştii au procedat la ridicarea a 4 arme de vânătoare, 422 cartușe și 9 chemători electronice, în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită  de Legea nr. 407/2006.


Comenteaza acum

Alte stiri

13 decembrie 2018

Mehedinţi: Cercetat pentru tăierea ilegală a 30 de arbori

Polițiștii Postului Gogoşu au depistat, ieri, un bărbat de 38 ani, din comuna Vraţa, județul Mehedinți, după ce a tăiat ilegal de pe picior un număr de 30 arbori de esenţă salcâm, din pădurea Ocolului Silvic Vînju Mare situată pe

Sumarul ediției de duminică, 16 decembrie 2018

Top