Mehedinţi: Braconieri depistaţi de poliţişti după ce au împuşcat 112 ciocârlii

Autori


Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinți, au depistat ieri în flagrant delict trei vânători, cu vârste cuprinse între 57 şi 70 de ani, la limita dintre fondurile de vânătoare a județului Mehedinți cu județul Dolj, în timp ce practicau vânătoarea fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare.

Din cercetări, a reieşit că cei trei bărbaţi ar fi  împușcat 114  păsări din care 112 erau din specia ciocârlie, deși conform autorizației de vânătoare aveau dreptul de a împușca un număr de 40 din acestea, şi două exemplare din altă specie, care nu erau menționate în autorizația de vânătoare.

Totodată cei doi vânători, au practicat vânătoarea folosind chemători electronice.


Poliţiştii au procedat la ridicarea a 4 arme de vânătoare, 422 cartușe și 9 chemători electronice, în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită  de Legea nr. 407/2006.


Comenteaza acum

Alte stiri

16 februarie 2018

Mehedinţi: Două funcţionare publice, incompatibile

Constanţa Palade, funcționar public la Direcția Sanitara Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, a fost găsită de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ca fiind în incompatibilitate. În perioada 25 aprilie 2013 – 19 ...
16 februarie 2018

Mehedinţi: 368 şomeri au fost angajaţi în luna ianuarie

În luna ianuarie 2018, în urma serviciilor oferite în mod gratuit de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Mehedinţi (AJOFM) au fost încadraţi în muncă 368 şomeri, din care 120 femei. Ca urmare a activităţilor desfăşurate în domeniul

Sumarul ediției de luni, 19 februarie 2018

Top