Mehedinți: Pompierii organizează activităţi specifice cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor NaturaleÎn fiecare an, la data de 13 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Vineri, 13 octombrie, în intervalul orar 10.00-14.00, sediile subunităţilor de pompieri din judeţul Mehedinţi îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, pe Esplanada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi organizat un punct mobil de informare preventivă, dar şi o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi echipamentele specifice folosite de pompierii mehedinţeni.

Cu această ocazie, vor fi desfăşurate activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor judeţului Mehedinţi privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum şi prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare al acestora.


Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ pierderile de vieţi omeneşti, dar şi pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populaţia să fie informată. De aceea, cadrele ISU „Drobeta” desfăşoară permanent activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar să o şi pregătească pentru astfel de situaţii.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, rolul său fiind unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor venite din partea instituţiilor abilitate, având sarcina de a manifesta responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 22 octombrie 2017

Top