5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală cu deşeuri feroase

Mehedinţi: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală cu deşeuri feroase

În această dimineață, polițiștii din Mehedinți efectuează 4 percheziții la persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 300.000 de lei, prin  infracţiuni economice, în domeniul colectării deșeurilor feroase. Vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuează 4 percheziţii domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru  săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul colectării deșeurilor feroase.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2012, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii nereale de mărfuri pentru a justifica livrări fictive către 8 firme din Hunedoara, Mehedinţi, Timiş, Dolj şi Gorj.
Prin declararea de livrări fictive, cel în cauză i-ar fi sprijinit pe administratorii celor 8 firme să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 290.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxa de mediu.
Vor fi puse în executate trei mandate de aducere. La activitate au participat și poliţişti ai inspectoratelor de poliție județene Dolj şi Iaşi. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS