Mehedinţi: Peste 45 de echipaje de poliţie acţionează pentru fluidizarea traficului rutierPeste 45 de echipaje auto constituite din polițiști rutieri și ordine publică mehedinţeni acţionează în permanență pentru prevenirea blocajelor și fluidizarea traficului rutier, dar şi pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor de autovehicule să se deplaseze pe distanțe mari numai dacă este absolut necesar, să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante.

Reamintim conducătorilor auto că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor, pe lțngă sancțiunea amenzii contravenționale, se reţine, și certificatul de înmatriculare.

Poliţiştii recomandă participanților la trafic:

Să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Să-și doteze  autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!

De asemenea, este bine să aibă în vehicul o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.


Să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Să evitate acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, să fie mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi.

De asemenea, pietonii să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.Comenteaza acum

Alte stiri

8 iulie 2018

Mehedinţi: Trafic oprit pe DN 56A din cauza unui accident rutier

Un accident rutier în care au fost implicate un autotren, o autoutilitară şi două autoturisme a avut loc în urmă cu puţin timp pe DN56A, în zona Dealului Starmina, judeţul Mehedinţi. În urma evenimentului, patru persoane au necesitat evaluare ...

Sumarul ediției de joi, 19 iulie 2018

Top