Mehedinţi: Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri şoferilor indisciplinaţi

razie politie


În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Mehedinţi, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 130 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 38 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 9 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 1 dosar penal şi au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 19 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.


Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 9  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.


Comenteaza acum

Alte stiri

17 iulie 2018

Poliţiştii recomandă: Conduceţi preventiv vara

Poliţiştii vâlceni au transmis câteva recomandări pentru şoferi şi au expus elementele care generează pericole. Printre acestea se numără: – motorul se supraîncălzeşte în localităţile urbane unde traficul se desfăşoară pe sectoare lungi cu ...

Sumarul ediției de vineri, 20 iulie 2018

Top