6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Poliţiştii au organizat o acţiune de informare în comuna Podeni

Mehedinţi: Poliţiştii au organizat o acţiune de informare în comuna Podeni

Compartimentul de Analiză şi Prevenire  a Criminalităţii împreună cu  poliţiştii Postului de Poliţie Podeni, au organizat şi desfăşurat o acţiune de informare şi pregătire antivictimală a cetăţenilor din comuna Podeni.
La sediul primăriei, în prezența autorităților locale, s-au desfăşurat următoarele activităţi:
– pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a cetăţenilor pentru prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe, de animale şi păsări, primirea în curte a vânzătorilor ambulanţi, a cerşetorilor, etc.;
– prevenirea infracţiunilor de înşelăciune prin diverse metode: „Accidentul”, „Boilerul”, „Ghicitul”, „distragerea atenţiei”, etc..
– dialoguri cu cetăţenii și autoritățile locale  în scopul promovării şi consolidării relaţiei poliţie-comunitate şi a identificării grupurilor de persoane ce tranzitează satele în scopul cumpărării sau vânzării de bunuri şi mărfuri, fier vechi, etc..
Totodată, s-au pus în discuţie mai multe probleme, s-au făcut recomandări antivictimale, cetăţenii exprimând aprecieri şi asigurându-ne de implicarea în formarea unor comportamente antivictimale atât la bătrânii singuri cât şi în educarea tinerei generaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS