10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Reţinut pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Mehedinţi: Reţinut pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au reținut un bărbat bănuit că a creat un prejudiciu de peste 130.000 de lei prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, pe 31 mai, trei percheziții la domiciliul și sediul societății comerciale ale persoanei în cauză, bănuită de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în formă continuată.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2013 – 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi integrat în circuitul comercial și bancar 485.060 lei, prin acordarea unor împrumuturi. Banii ar fi fost folosiți pentru achiziționarea a 800 de tone de deșeuri reciclabile de la persoane fizice și juridice care nu îndeplineau condițiile privind taxarea inversă.

Concomitent, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale, constând în impozit pe venit și contribuție la fondul de mediu, au fost întocmite și înregistrate facturi și chitanțe în valoare totală de 711.932 de lei, care nu corespundeau cu realitatea. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită fiind de 136.407 de lei.

Astăzi, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Mehedinți, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS