9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Jandarmii intervin pentru sigurața cetățenilor afectați de invazia albinelor

Mehedinţi: Jandarmii intervin pentru sigurața cetățenilor afectați de invazia albinelor

Un echipaj de jandarmerie a intervenit joi, 26 mai,în jurul prînzului, la solicitarea unei severinence, speriată de invazia a sute de albine în via casei sale situată pe strada Traian. Femeia a solicitat sprijinul forțelor de ordine, de teamă ca albinele să nu devină agresive, declarând-se neputincioasă la vederea insectelor, care ,,survolează” cu insistență vița de vie, unde formaseră deja un roi.

Jandarmii au acționat pentru desprinderea roiului de albine din vița de vie și depunerea în cutia special amenajată. Totodată, ei au explicat proprietarilor că oricând este posibil ca în locul deja format, albinele pot să revină, de aceea le recomandă să nu încerce să le îndepărteze singuri și să solicite sprijin de specialitate prin apelul de urgență 112.
În ultima săptămână, jandarmii au intervenit și au acordat rapid ajutor în trei astfel de situații, când albinele au pus în pericol siguranța cetățenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS