8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiUn jandarm mehedințean a fost medaliat la întoarcerea din misiunea din Afganistan

Un jandarm mehedințean a fost medaliat la întoarcerea din misiunea din Afganistan

Claudiu Ogăşanu, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, se numără printre cei 33 de jandarmi și polițiști români, care au format al VIII-lea contingent al Ministerului Afacerilor Interne în Afganistan, la o misiune a NATO de tip Resolute Support Mission.

Misiunile au fost de pregătire, consiliere și mentorat la nivel strategic, militarii români provenind din structuri de ordine publică, pază, relații internaționale, resurse umane, logistică, iar polițiștii fiind specializați în criminalistică și antidrog.Pe durata misiunii(21 ianuarie-28 decembrie 2015) contingentul a fost dislocat în Kabul.
La întoarcerea din misiune, cei 33 de membrii ai contigentului (28 de jandarmi și 5 poliţişti) au primit medalia de onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemn de război, în semn de apreciere a contribuției la promovarea intereselor României, în calitatea de stat NATO, la gestionarea situației de securitate din Afganistan.
Ceremonia a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, s-a întâlnit cu  jandarmii și polițiștii români, membri ai ai contingentului, recent întors din Afganistan.
Plutonier major Claudiu Ogăşanu, care s-a aflat la prima misiune internațională își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Detașamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS