Acţiuni ale pompierilor mehedinţeniPompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii şi acordarea primului-ajutor calificat a şapte persoane cu afecţiuni medicale.

Staţia de pompieri Vânju Mare s-a deplasat, în localitatea Recea, cu o autospecială cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocamion. Incendiul a cuprins circa 500 kg materiale textile, iar remorca autocamionului a fost deteriorată în proporţie de cca 30%. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de sistemul de frânare al remorcii.

Staţia de pompieri Vânju Mare s-a deplasat, în localitatea Cujmir, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a cuprins obiecte de mobilier dintr-o cameră de locuit şi a fost stins de pompieri înainte de cuprinde întrega casă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul sau scânteile provenite de la amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire.

Recomandăm cetăţenilor care utilizează, la încălzirea locuinţelor, sobe sau  mijloace electrice de încălzire, să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:

1. Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată!

2. NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia! NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă!

4. Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei!


5. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile!

6. Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa!

7. NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă!

8. Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă atele noi!

9. NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!

10. NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice!Comenteaza acum

Alte stiri

16 februarie 2018

Horoscopul de weekend

Berbec Sfera profesională este animată din plin. Se întrezăresc şedinţe cu şefii, dialoguri importante, chiar decizii majore, pe care veţi fi nevoit să le luaţi în ceea ce priveşte activitatea din cadrul unui loc de muncă. Sunt zile definitorii ...

Sumarul ediției de luni, 19 februarie 2018

Top