21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNemulţumiri pe tema echilibrării salariilor la CEO

Nemulţumiri pe tema echilibrării salariilor la CEO

Un număr de 13 angajați și lideri de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) au mers ieri la sediul companiei pentru a se întâlni cu factorii de decizie. Salariaţii sunt nemulțumiți de modul în care s-a făcut echilibrarea salariilor și au dorit să stea de vorbă cu șefii Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliştii au fost primiți la discuții de Ion Rușeț, directorul Departamentului relaţii cu comunitate. Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat  că majorările care au vizat 2.800 de angajaţi au fost făcute pe criterii politice, apartenenţa la PSD, şi apartenenţa la Sindicatul Mine Energie Oltenia(SMEO), considerat ca apropiat de administraţie: „Situaţia e generală în tot Complexul Energetic Oltenia. În loc să faci o apropiere a salariilor între colegii cu clasele cele mai mici, au făcut o dezechilibrare. Au făcut o diferenţă şi mai mare între aceste categorii de salariaţi, întrucât aceste majorări s-au dat pe criterii de apartenenţă la PSD şi la SMEO, sindicatul PSD. S-a început cu o chestiune normală: şefii de unităţi au făcut propuneri. În loc să vină aceste propuneri prin acte adiţionale de la CEO către subunităţi, au venit cu totul alte acte adiţionale nu a celor îndreptăţiţi. Sunt mulţi pe clasa minimă. Alţii cu salarii mari au primit mult mai mult decât celor cu clase mici, ceea ce este inadmisibil”, a spus Pârvulescu, care a precizat că salariaţii dezavantajaţi vor depune plângeri penale.

Au cerut publicarea listelor

Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, a spus are mulţi membri la sindicat care au beneficiat de creşterea de salariu, pentru că majoritatea provin din zona Rovinari, unde erau cele mai mari dezechilibre între salarii. Acest lucru a fost cauzat de faptul că între muncitorii din societăţile care au intrat în 2012 în componenţa CEO au existat mari dezechilibre salariale. „Consider că aceste echilibrări sunt bine venite. Trenează de trei ani de zile. Nu ştiu ce spun de apartenenţă. Nu am nimic de comentat. Noi avem 80% la Rovinari membri. Este normal să fie aşa. Este posibil să facă parte din SMEO pentru că sunt mulţi de acolo. Dacă domnul Pârvulescu este corect ar trebui să spună clasele de salarizare pe care le au liderii dumnealui de sindicat. Adică 40 şi ceva. Cu mult faţă de colegii de la Peşteana.”, a spus Gabriel Căldăruşe.

Potrivit administraţiei CEO, salariile au fost majorate la muncitorii şi conducătorii de formaţii de lucru stabiliţi de către administraţiile sucursalelor, în baza consultărilor cu organizaţiile sindicale semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă. Prioritate ar fi avut salariaţii cu cele mai reduse salarii pe locuri de muncă şi meserii similare, precum şi salariaţii ale căror sarcini şi responsabilităţi au fost majorate ca urmare a programului de disponibilizare din acest an. Sindicaliştii au cerut însă publicarea listelor cu angajaţii care au beneficiat de creşterea de salariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS