28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJandarmii gorjeni îmbie tinerii cu o carieră militară

Jandarmii gorjeni îmbie tinerii cu o carieră militară

Promotie-subofiteri-jandarmi

Jandarmeria Română încearcă să îi convingă pe tineri să urmeze o carieră militară şi scoate la concurs 250 de locuri la Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi. Tinerii cu vârsta de până la 27 de ani, absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, care doresc să lucreze într-un mediu dinamic, organizat și competitiv, pot alege să urmeze o carieră în Jandarmeria Română.

Pentru înscriere sau informații suplimentare, gorjenii interesați se pot adresa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj, în zilele de luni şi miercuri, între orele 10:00 şi 15:00 sau în zilele de marţi şi joi, între orele 10:00 şi 18:00, sau pot accesa site-urile www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 07:08.2015. „La concursurile de admitere pot participa băieţi şi fete care trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de condiţii. Până în prezent, la nivelul Jandarmeriei Gorj au fost recrutaţi un număr de peste 80 de candidaţi, din care 10 candidaţi pentru Academia de Poliţie Bucureşti; peste 70 de candidaţi (din care 10 fete) pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani. În anul 2014, Jandarmeria Gorj a selecţionat un număr de 10 candidaţi pentru Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ Bucureşti şi 126 de candidaţi pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgăşani”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de jandarmi Judeţean Gorj.

Pentru sesiunea 2015-2016, instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române scot la concurs 250 de locuri, după cum urmează: 125 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, județul Vâlcea și 125 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, județul Suceava. Un stagiu complet de studiu durează doi ani, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.). La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS