USR Dolj și USR Craiova lansează campania „Brâncuși este la Craiova”

Autori


USR Dolj și USR Craiova lansează campania „Brâncuși este la Craiova” și cheamă craiovenii și pe cunoscătorii și iubitorii artei brâncușiene să o susțină.

Propunem Ministerului Culturii și Identității Naționale și Consiliului Județean Dolj să achiziționeze spații publicitare pentru promovarea colecției Brâncuși de la Muzeul de Artă din Craiova pentru atragerea turiștilor români și străini.

Prin această campanie ne dorim poziționarea Craiovei ca un oraș cu artă contemporană valoroasă și ca o destinație culturală serioasă, cu o istorie solidă. Credem că prin această campanie Craiova poate intra pe harta turismului cultural internațional.

Concret, cerem Ministerului Culturii și Identității Naționale și Consiliului Județean să cumpere panouri publicitare pentru Colecția Brâncuși de la Craiova, la punctele de frontieră terestre și aeriene de pe axa sud-vest, la ieșirea din București pe autostrada București-Pitești precum și la intrările din orașul Craiova.

Costurile unei astfel de campanii se ridică la câteva zeci de mii de euro anual, dar beneficiul simbolic și material, prin atragerea turiștilor culturali în Craiova, este mult mai mare.


„Am făcut o interpelare către ministrul Culturii și Identității Naționale George Ivașcu și am solicitat o audiență la minister pentru a discuta despre acest proiect. Am convingerea că acest proiect este util orașului și județului și că va primi susținere.

Campania „Brâncuși poate fi al nostru” a creat o emoție națională în jurul operei sculptorului Constantin Brâncuși. Totuși, în raport cu această emoție, statul român a acționat prea puțin pentru promovarea operelor sculptorului aflate încă pe teritoriul României, șapte dintre ele aflate la Muzeul de Artă din Craiova.

Numărul de bilete vândute în 2017 la Muzeul de Artă din Craiova reprezintă o dovadă că existența colecției, din care face parte „Sărutul” , nu este bine cunoscută nici în țară și nici potențialilor turiști culturali străini. Din păcate, România nu se află pe harta turismului cultural internațional, dar ar putea fi acolo cu o mai bună promovare a operelor lui Constantin Brâncuși, aflate în România”, a declarat Adrian Prisnel, deputat USR de Dolj.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 22 septembrie 2018

Actualitate

» L-au înjurat pe Liviu Dragnea și nu au fost lăsați să intre pe stadion
» Nouă premii pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză.Un elev de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova printre premianţi
» Apple vine în România: Gigantul american vrea să intre în forţă pe piaţă de telefoane, tablete şi PC-uri
» Un loc de joacă din Craiova, vandalizat
» Bancuri cu olteni
» Corabie cu piraţi în Clisura Dunării
» Prima româncă beatificată de Vatican
» OLT: Un şofer a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat pe carosabil
» Liber la etnobotanice ?
» Mehedinţi: „Oale şi Sarmale”, sărbătoarea câmpenească la Şiseşti
» Gutuia, un fruct delicios de toamnă
» Ce mesaj a apărut pe gardul lui Liviu Dragnea?
» Sabina Fati va conduce biroul Radio Europa Liberă de la București
» Vremea se răceşte
» Aproape jumătate dintre voucherele pentru Programul Rabla, epuizate într-o săptămână
» Prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete, respinsă în justiţie
» Vâlcea: Paramedicii vâlceni s-au clasat pe primul loc la concursul naţional de prim-ajutor
» Tânără din Craiova, ”hair-stylist” pentru modelele lui Giorgio Armani, ea are grijă de coafurile vedetelor de talie mondială
» Șefii din Jandarmerie și un secretar de stat din MAI, suspecți în dosarul violențelor din 10 august / Ordinul de intervenție, emis cu încălcarea legii / ”Acte de violenţă nejustificate, inclusiv împotriva copiilor”
» Fostul judecător CCR Toni Greblă, acuzat de DNA de acte de corupție, dar achitat definitiv de judecători, a fost propus ca secretar general al Guvernului
» Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Buzău
» Argeș: Un tânăr de 16 ani s-a aruncat într-un lac după ce s-a certat cu sora sa
» 22 septembrie, Ziua mondială fără maşini
» Echinocțiu de toamnă 2018. Ziua este egală cu noaptea

Publireportaj

» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII ANCODENT PRIN ACHIZIŢIA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE”

Sport

» Fotbal / Craiova II a remizat și cu Sporting Roșiori. “Satelitul” a rămas fără victorie pe teren propriu
» Fotbal / Contra a făcut convocările preliminare pentru „dubla” cu Lituania și Serbia
» Fotbal / CSO Filiași a reușit să treacă peste „hopul“ Hermannstadt II
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (21-24 septembrie)

Top