6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUSR Dolj și USR Craiova lansează campania „Brâncuși este la Craiova”

USR Dolj și USR Craiova lansează campania „Brâncuși este la Craiova”

USR Dolj și USR Craiova lansează campania „Brâncuși este la Craiova” și cheamă craiovenii și pe cunoscătorii și iubitorii artei brâncușiene să o susțină.
Propunem Ministerului Culturii și Identității Naționale și Consiliului Județean Dolj să achiziționeze spații publicitare pentru promovarea colecției Brâncuși de la Muzeul de Artă din Craiova pentru atragerea turiștilor români și străini.
Prin această campanie ne dorim poziționarea Craiovei ca un oraș cu artă contemporană valoroasă și ca o destinație culturală serioasă, cu o istorie solidă. Credem că prin această campanie Craiova poate intra pe harta turismului cultural internațional.
Concret, cerem Ministerului Culturii și Identității Naționale și Consiliului Județean să cumpere panouri publicitare pentru Colecția Brâncuși de la Craiova, la punctele de frontieră terestre și aeriene de pe axa sud-vest, la ieșirea din București pe autostrada București-Pitești precum și la intrările din orașul Craiova.
Costurile unei astfel de campanii se ridică la câteva zeci de mii de euro anual, dar beneficiul simbolic și material, prin atragerea turiștilor culturali în Craiova, este mult mai mare.

„Am făcut o interpelare către ministrul Culturii și Identității Naționale George Ivașcu și am solicitat o audiență la minister pentru a discuta despre acest proiect. Am convingerea că acest proiect este util orașului și județului și că va primi susținere.
Campania „Brâncuși poate fi al nostru” a creat o emoție națională în jurul operei sculptorului Constantin Brâncuși. Totuși, în raport cu această emoție, statul român a acționat prea puțin pentru promovarea operelor sculptorului aflate încă pe teritoriul României, șapte dintre ele aflate la Muzeul de Artă din Craiova.
Numărul de bilete vândute în 2017 la Muzeul de Artă din Craiova reprezintă o dovadă că existența colecției, din care face parte „Sărutul” , nu este bine cunoscută nici în țară și nici potențialilor turiști culturali străini. Din păcate, România nu se află pe harta turismului cultural internațional, dar ar putea fi acolo cu o mai bună promovare a operelor lui Constantin Brâncuși, aflate în România”, a declarat Adrian Prisnel, deputat USR de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS