„Zâna Măseluţă în misiune cu Răbdărică şi Mofturică” – spectacol în beneficiul copiilor cu autism din Craiova

Autori


Spectacolul plin de magie pentru copii „Zâna Măseluţă în misiune cu Răbdărică şi Mofturică”, susţinut de Lumea lui Momo din Bucuresţi și adus în Craiova de Bebevesel.ro, va avea loc joi, 1 iunie 2017, ora 11.00, la Casa Armatei. O parte din banii strânşi din vânzarea biletelor vor merge la ANCAAR Craiova – copiii cu autism pe care organizatorii îi ajută de mai bine de 5 ani. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta între 4 și 10 ani.

Despre Lumea lui Momo şi actorii care dau viaţă spectacolelor, organizatorii au transmis câteva cuvinte publicului așteptat la spectacol: “Ne propunem să educăm viitorul public de teatru, creând spectacole cu sens. Ne propunem să creştem oameni, promovând acele valori morale de care fiecare copil are nevoie în viaţa de adult: iubire, generozitate, responsabilitate, toleranta, onestitate, încredere. Pentru că “aici” şi “acum-ul” pe care le găseşti doar în teatru sunt noţiunile cele mai la îndemâna prin care copiii se conectează la lume. Teatrul îi poartă prin imaginar, cu o încărcătură mare de magie. Teatrul îi aduce prin poveste atât în propria lor realitate copiilor, cât şi a adulţilor.Este un canal valoros de educaţie, de comunicare prin care ajungem la copii întotdeauna prin limbajul lor, prin personaje echilibrate, prin decoruri şi costume parcă decupate din scenele lor de joacă, dar mai ales printr-o echipă de actori, scenarişti, scenografi şi regizori profesionişti.”

Piesa “Zâna Măseluţă în misiune cu Răbdărică şi Mofturică” are un scenariu simplu, accesibil pentru micii spectatori: se spune că Răbdărică și Mofturică, doi dintre spiridușii lui Moș Crăciun, după ce i-au fost de mare ajutor Moșului în Noaptea de Ajun, primesc o misiune specială: Într-o singură noapte trebuie să o ajute pe Zâna Măseluță să colecteze dinții de lapte de la 7803 copii din… România.

Cât despre Zână… Ea este pe cât de surprinzătoare, pe atât de ușor de îndrăgit. De la o secundă la alta, cu ajutorul spiridușilor Răbdărică și Mofturică, copiii vor afla miraculoase lucruri despre Lună, despre stele, despre praful magic de adormit și despre dințișorii de lapte. Aventuri noi, prieteni noi și un cer plin de stele strălucitoare. O noapte magică, pe care cei doi spiriduși n-o vor uita niciodată. Oare şi voi?


Este un spectacol dedicat celor care au dinţişori de lapte şi se gândesc deja la magiile Zânei Măseluţă, un spectacol  jucăuş şi plin de umor, dar mai ales educativ pentru cei care încă cred în “se poate orice”. O poveste în care copiii vor învăţa despre cum să ne fim de ajutor unii altora, despre generozitate, empatie şi încredere, despre cum să facem faţa fricilor şi să ne exprimăm emoţiile. Pentru copii de la 4 la 9 ani și pentru întreaga familie! Scenariul şi regia aparțin Oanei Răsuceanu iar scenografia şi costumele Doina Pop. Creat după o idee originală marca Momolino, spectacolul îi are în distribuție pe Adina Lucaciu, Georgiana Stanciu și Irina Velcescu.

În decembrie 2016 s-a organizat un eveniment similar cu trupa de teatru Momolino din Bucuresţi, ocazie cu care s-au strâns peste 2.000 de lei, sumă ce a fost donată copiilor cu autism de la central ANCAAR Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 22 martie 2018

Top