5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj100 de militari din Brigada 2 Infanterie "Rovine" Craiova, trimişi în Polonia pentru a întări flancul estic al NATO (VIDEO)

100 de militari din Brigada 2 Infanterie „Rovine” Craiova, trimişi în Polonia pentru a întări flancul estic al NATO (VIDEO)

România se pregăteşte să trimită în Polonia 100 de militari, parte din Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, structură din cadrul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” Craiova, informează HotNews.ro. Aceştia vor lua cu ei mai multe tunuri anti-aeriene ce se vor alătură unui batalion multinaţional NATO condus de către Statele Unite. Trupele trimise de România fac parte din măsurile NATO pentru întărirea apărării flancului estic al alianţei, cu batalioane multinaţionale în Polonia, ţările baltice, dar şi în ţară noastră, unde militari din şapte state aliate vor alcătui o brigada multinaţională. „În maxim zece minute suntem gata să tragem, complet echipaţi pentru lupta”, susţine unul din căpitanii români care vor fi detaşaţi în Polonia.

Canalul video al NATO a publicat un scurt video de prezentare al grupului de 100 de militari români ce fac parte din Batalionului 205 Apărare Antiaeriană şi care, împreună cu mai multe tunuri anti-aeriene de tipul Oerlikon 2X35mm vor fi detaşaţi în Polonia pentru a asigura apărarea anti-aeriană a batalionului multinaţional condus de Statele Unite. În Polonia, militarilor români li se vor alătură şi forţe din Marea Britanie.

În imagini apar militarii români în timpul unor trageri de antrenament şi în timp ce descarcă sau strâng echipamentul de lupta. „În maxim zece minute suntem gata să tragem”, spune căpitanul Andrei Nistor. „Am mai lucrat cu aliaţii noştri, dar doar în România. Nu am mai fost până acum detaşaţi peste hotare”, spune militarul român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS