12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConferiţă cu tema" Cancerul și metode de prevenire" la Biblioteca "Aman"

Conferiţă cu tema” Cancerul și metode de prevenire” la Biblioteca „Aman”

Asociaţia Tineretul ONU-filiala Craiova organizează miercuri, 22 februarie, la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, ora 17:00, o conferință pe tema cancerului și metodelor sale de prevenire cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului.
În cadrul conferinței participanții vor afla care sunt simptomele cancerului, metodele prin care această maladie poate fi prevenită, dar și tratată, având posibilitatea, ca la sfârșit să adreseze întrebări conferențiarilor. Scopul principal al activităţii este creşterea interesului în rândul cetăţenilor asupra riscurilor din viaţa de zi cu zi, precum şi prezentarea comportamentului adecvat de tratare şi comunicare cu bolnavii de cancer. Totodată, se doreşte crește gradul de conștientizare a oamenilor cu privire la cancer prin prevenirea, detectarea și tratamentul necesar. În plus, buna organizare a proiectului beneficiază de sprijinul Societăţii Studenţilor Medicinişti Craiova, Asociației Allons­y, ASFEAA Craiova.
Ziua mondială de luptă contra cancerului se marchează anual la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii, inițiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu implicațiile cancerului.
Ziua Mondială contra Cancerului a fost fondată de către Union for International Cancer Control (Uniunea Internațională de Control al Cancerului) – UICC pentru a sprijini obiectivele Declarației de la World Cancer, scrisă în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS