32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTBI Credit spune că își informează clienții

TBI Credit spune că își informează clienții

În data de 15 septembrie, GdS publica articolul ”Atenție la comisioane când refinanțați un credit!” în care arătam situația unor doljeni care și-au refinanțat un credit contractat la TBI Credit IFN SA, dar li s-a reținut de către creditor o sumă mai mare decât ratele care au mai rămas de achitat până în 2018 când s-ar fi stins datoria doljenilor către instituția financiară nebancară (IFN). Acea diferență plătită în plus de consumatori reprezenta comisionul de rambursare anticipată, despre care oamenii spuneau că nu au știut dinainte.

Într-un răspuns transmis după publicarea articolului, la întrebările adresate de GdS pe data de 8 septembrie, TBI Credit IFN SA susține că își informează clienții privind comisioanele practicate. Instituția financiară nebancară (IFN) susține că viitorii clienți sunt informați cu privire la comisioanele pe care le au de plată înainte de semnarea contractelor de împrumut. ”Informații cu privire la dreptul consumatorilor la rambursarea anticipată a creditului, la reducerea costului creditului la care aceștia sunt îndreptățiți, cât și cu privire la dreptul creditorului la compensație și modul în care aceasta este stabilită sunt precizate încă din etapa precontractuală, prin intermediul Anexei de informare precontractuală, astfel încât consumatorii au posibilitatea de a lua decizia încheierii unui contract de credit cu instituția noastră în deplină cunoștință de cauză”, se arată în răspunsul transmis de TBI Credit către GdS. IFN-ul a mai precizat că datele legate de comisioanele percepute sunt trecute și în contractul de credit și că instituția financiară respectă prevederile OUG 50/2010 privind contractele de credit către consumatori.

De luna aceasta este în vigoare o ordonanță nouă (OUG 52/2016) care modifică OUG 50/2010 și care prevede că instituțiile de credit nu mai pot percepe anumite comisioane pe care le încasau până acum, unul dintre ele fiind comisionul de rambursare anticipată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS