6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGunoiul piețarilor, deranjul locatarilor

Gunoiul piețarilor, deranjul locatarilor

Vecinătatea cu Piața Centrală din Craiova nu aduce doar avantaje locatarilor din blocurile 31A, 31B, 31C, 31D și 31E de pe Calea București. Unii dintre ei se plâng de faptul că persoanele care își vând marfa în piață sau în afara ei lasă în urma lor multă mizerie. În plus, spațiile lăturalnice dintre blocuri sunt folosite pe post de toaletă publică atât de către cei care își comercializează produsele direct de pe trotuar, dar și de persoane care vin aici pentru cumpărături. „Mizeria nu este făcută de locatari, ci de cei care nu sunt riverani și care intră în parcarea blocurilor, cu toate că există semn de circulație – Interzis cu excepția riveranilor. Salubritatea a venit o singura dată pe lună, cu toate că este un punct sensibil și afectează imaginea blocurilor din centrul Craiovei. Probabil că trebuie să anunțăm Sanepid-ul. Blocurile și gardul blocurilor Ford sunt WC public. Mirosul este insuportabil“, spune Iulian Ică într-o sesizare transmisă GdS.
Cei care locuiesc în zona pieței mai spun că mizerie multă rămâne mai ales la sfârșit de săptămână sau în preajma sărbătorilor, când lucrătorii de la Salubritate ajung abia la începutul săptămânii să debaraseze deșeurile abandonate de cei care vând în piață sau în afară.

Cine ia măsuri, până la urmă?

Cum zona cu pricina nu aparține de SC Piețe și Târguri Craiova SRL, aceasta spune că nu are de ce să intervină în zonă. „Zona nu se află în administrarea SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, ci vizează o parcare publică, situată între blocurile 31A, 31B, 31C şi 31D de pe Calea Bucureşti şi calea de acces în Piaţa Centrală dinspre strada Fraţii Goleşti“, a precizat Adrian Dinu, reprezentantul SC Piețe și Târguri Craiova SRL.
Am căutat un răspuns la cei în măsură să rezolve această situație, respectiv Poliția Locală și SC Salubritate Craiova SRL. „Polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale și protecției mediului acționează periodic în zonele piețelor agroalimentare de pe raza municipiului Craiova, în scopul respectării normelor de comerț și de păstrare a curățeniei stabilite prin actele normative în vigoare. În acest sens, au fost desfășurate mai multe acțiuni de prevenire a fenomenului contravențional, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de comerț, respectiv pentru aruncarea gunoiului de domeniul public.
Referitor la aspectele privind curățenia în parcarea publică aferentă blocurilor, a fost înștiințat operatorul local de salubritate pentru a salubriza această zonă. Cu privire la accesul autovehiculelor în zona acțiunii indicatorului „Accesul interzis – cu excepția riveranilor“, menționăm faptul că echipaje din cadrul Serviciului circulație s-au deplasat în mod repetat în zona indicată și au constatat că mai multe autovehicule au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, motiv pentru care conducătorii acestora au fost sancționați contravențional conform prevederilor legale, dispunănd-se și măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar“, se arată într-un răspuns venit din partea Poliției Locale Craiova.
Iată ce spun și reprezentanții operatorului de salubritate, SC Salubritate Craiova SRL: „Lucrătorii noștri intervin în zona respectivă, întocmai ca și în celelalte zone ale Craiovei, periodic, conform programului aprobat de Primăria Municipiului Craiova. Comercianții au fost verificați de către agenții constatatori ai Serviciului Corp Control și au contracte de prestări servicii cu societatea noastră. Este evident că nu este vorba despre ambalaje de mici dimensiuni, șervețele sau hârtii aruncate de cei care parchează în zonă, ci de persoane care vin și aruncă aici ambalaje de carton de mari dimensiuni și saci de gunoi, motiv pentru care zona va fi monitorizată pentru a-i depista pe cei care fac acest lucru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS