19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea a nouă infracțiuni

Condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea a nouă infracțiuni

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, săptămâna trecută, un tânăr de 20 de ani, din comuna doljeană Plenița, care le-a dat bătăi de cap polițiștilor de la rutieră mai bine de un an. Inculpatul a fost trimis în judecată în două dosare penale, în unul fiind acuzat de comiterea a opt infracțiuni la regimul circulației rutiere, iar în altul de lovire și alte violențe.

În septembrie 2016, polițiștii doljeni au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l prinde pe Viorel Nicolae Ionescu, care avea pe atunci 18 ani și era elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic din Plenița.
Potrivit oamenilor legii, în dimineața zilei de 5 septembrie 2016, agenții din Plenița l-au observat la volanul unui BMW înmatriculat în Bulgaria pe Viorel Nicolae Ionescu. Știind că tânărul nu avea permis, polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă șoferul a refuzat și a accelerat. A fost prins abia după ce și-a abandonat autoturismul și după ce polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment. „Persoana în cauză nu a oprit la semnalul polițiştilor și a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au procedat la urmărirea vehiculului, totodată somând șoferul să oprească. La un moment dat, acesta a abandonat autoturismul şi a fugit pentru a-și asigura scăparea. Întrucât nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Pleniţa a executat patru focuri de avertisment în plan vertical, astfel reușindu-se prinderea și imobilizarea suspectului“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că, pe lângă faptul că s-a urcat la volan deși nu avea permis, Ionescu era și băut bine. Și asta înainte de prânz. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul din Băilești, unde i s-au recoltat probe de sânge.
Tot atunci, polițiștii doljeni au mai explicat că tânărul nu era la prima infracțiune de acest fel, el fiind cercetat în alte două dosare penale.
„Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal, iar în urma analizării probatoriului de procurorul care supraveghează urmărirea penală s-a dispus reunirea cauzei cu alte două dosare în care era cercetat pentru săvârșirea a şase infracţiuni la regimul circulaţiei, fapte comise între mai 2015 – septembrie 2016, dintre care refuz recoltare probe biologice, conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat“, au mai precizat polițiștii doljeni. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 6 septembrie 2016, printr-o hotărâre a Judecătoriei Băilești, și a fost eliberat din arest pe 29 octombrie, același an.

Doi ani de închisoare pentru nouă infracțiuni

La sfârșitul lunii septembrie 2016, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea a opt infracțiuni la regimul circulației rutiere, iar după numai o lună, după ce și-a recunoscut faptele, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Sentința Judecătoriei Băilești a rămas definitivă pe data de 17 ianuarie 2017.
Între timp, în iunie 2016, același Viorel Nicolae Ionescu a fost trimis în judecată alături de alt inculpat într-un dosar de loviri și alte violențe. În aprilie, anul trecut, Ionescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă ce o cuprinde și pe cea de un an și opt luni.
În plus, instanța a dispus ca cei doi inculpați să achite unei persoane vătămate din dosar suma de 31.500 de lei drept daune morale și materiale.
A urmat apelul, iar joi, pe 12 aprilie, Curtea de Apel Craiova a respins acțiunea printr-o hotărâre definitivă.
Potrivit polițiștilor doljeni, în cursul zilei de vineri, tânărul condamnat a fost ridicat și dus la Penitenciarul Craiova. „Vineri, 13 aprilie, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița l-au depistat pe I. N. Viorel, de 20 de ani, din comuna Plenița, pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis un mandat de executare a pedepsei de doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Craiova“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS