10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpargeri de locuinţe în Băilești

Spargeri de locuinţe în Băilești

Oamenii legii au recuperat 10 din cele 14 televizoare furate, 4 fiind vândute între timp.
Oamenii legii au recuperat 10 din cele 14 televizoare furate, 4 fiind vândute între timp

Procurorii din Băilești au reținut, marți, doi tineri din municipiu, acuzați că, împreună cu un minor de 15 ani, au comis 14 spargeri de locuințe în cursul lunii octombrie. Tot marți, polițiștii din Băilești au prins trei minori care tocmai spărseseră un magazin din oraș, de unde au furat țigări, băuturi și dulciuri. 

Trei tineri din municipiul Băilești, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, sunt acuzați de oamenii legii că au spart 14 locuințe din localitate în cursul lunii octombrie. Este vorba de Robert Baeram, de 18 ani, Florian Nicolae, de 19 ani, și de Alexandru A., de 15 ani, care sunt cercetați într-un dosar de furt calificat.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cei trei au spart numai locuințele unor persoane care erau plecate din țară. „Din investigații a rezultat faptul că aceștia, profitând de faptul că o mare parte dintre proprietarii locuințelor unde au comis faptele erau plecați în străinătate, în luna octombrie, au pătruns prin efracție în 14 case din Băilești, de unde au sustras televizoare, ceasuri și băuturi alcoolice. Prejudiciul cauzat, în cuantum de 25.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 90%, în sensul că polițiștii doljeni au recuperat zece televizoare (din cele 14 sustrase) și, de asemenea, toate ceasurile sustrase, urmând ca acestea să fie restituite persoanelor vătămate“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Polițiștii au mai stabilit și faptul că, cei trei suspecți, cu ajutorul unui bărbat din Băilești, au încercat să vândă bunurile sustrase postând anunțuri pe diverse site-uri. Au reușit să vândă însă numai patru televizoare înainte să fie prinși de oamenii legii.
În cursul zilei de marți, Baeram și Nicolae au fost reținuți de procurorii din Băilești pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie duși la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alte furturi în Băilești, alți suspecți

În dimineața zilei de marți, polițiștii doljeni au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute au spart un magazin din municipiul Băilești, de unde au furat ţigări, băuturi alcoolice și dulciuri în valoare de 1.500 de lei.
În aceeași zi, în urma cercetărilor făcute de polițiștii de la Investigaţii Criminale au fost identificați, în trafic, trei minori care transportau cu un autoturism bunurile sustrase din magazin. Aceștia sunt Bomboană R., Ionuț M., ambii de 16 de ani, și Ştefan R., de 17 de ani, toți din municipiul Băileşti. Minorul de 17 ani este cel care conducea mașina oprită în trafic de polițiști.
Aceștia din urmă au stabilit că minorul de 17 ani s-a urcat la volan, deși nu are permis de conducere, dar și după ce consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Oamenii legii au mai precizat că, în urma investigațiilor, s-a stabilit că cei trei minori au comis, în perioada 23 – 29 octombrie, alte trei infracțiuni de furt calificat. Mai exact, minorii sunt acuzați că au furat diverse bunuri din anexele unor locuințe din municipiul Băilești. Pe numele celor trei minori a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar în sarcina minorului de 17 ani au fost reținute și infracțiunile de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS