8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul Craiovei se pregătește și la exterior

Water Park-ul Craiovei se pregătește și la exterior

La Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului era, ieri, agitație mare. Dar nu la interior, unde se puteau zări doar câțiva oameni care păreau să se ocupe de verificarea toboganelor, ci la exterior. O echipă de muncitori se ocupa de amplasarea chioșcurilor în zona destinată comercializării produselor alimentare, o alta tăia buruienile din fața intrării principale, în timp ce a treia echipă lucra la amenajarea parcării destinate clienților Water Park-ului. Potrivit ultimelor declarații ale primarului Craiovei, Mihail Genoiu, complexul ar trebui să-și deschidă porțile la 1 august.

Ultimul termen anunțat de Primăria Craiova pentru darea în funcțiune a Complexului de agrement acvatic din Parcul Tineretului, 1 august, a pus parcă pe jar constructorii. Water Park-ul de 20 de milioane de euro care a bătut recordul la amânări ale termenului de finalizare a lucrărilor pare să se afle, în sfârșit, pe ultima sută de metri cu pregătirile înainte de deschiderea oficială. Dar nu la interior, unde se puteau zări, ieri, doar câțiva oameni care păreau să se ocupe de verificarea toboganelor, semn că recepția lucrărilor este încă în derulare, ci la exterior.
Ieri, în jurul complexului era forfotă mare: se lucra la amenajarea zonei comerciale care nu a fost prinsă în proiectul inițial, se tăiau buruienile din fața intrării principale și se muncea la parcarea destinată clienților. Pe latura din stânga a complexului, unde s-a decis amplasarea chioșcurilor pentru comercializarea produselor alimentare, au fost deja aduse mai multe cabane, de genul celor pe care primăria le instalează în centrul orașului cu prilejul sărbătorilor de iarnă, care urma să fie montate. O altă echipă de muncitori se afla în zona parcării, care a început să prindă contur. În zonă au fost aduse grămezi de piatră și nisip, iar constructorii, care au montat deja mare parte din borduri, lucrau la nivelarea spațiilor înainte de turnarea stratului de asfalt.
La începutul lunii, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, anunța ca dată de inaugurare a parcului acvatic ziua de 1 august, susținând că eventualele deficiențe constatate în faza de recepție se remediază chiar pe parcursul acesteia. „S-au mai constatat și anumite defecțiuni, pentru că recepția se face cu amănuntul, pe sectoare, însă acolo unde se constată probleme se și remediază. De aceea eu zic că data de 1 august ar fi una realistă pentru inaugurarea Water Park-ului, cu tot cu autorizațiile necesare, cu chioșcuri, cu parcare, cu tot ce îi trebuie“, preciza Genoiu. Singura temere a edilului era legată de concursul pentru posturile de asistent medical generalist (proba scrisă este programată pe 27 iulie) și de o eventuală lipsă de candidați, dar sunt deja cinci persoane înscrise în cursa pentru cele două posturi vacante. Dacă ar fi să respecte termenul de 1 august, atunci constructorii ar mai avea la dispoziție o săptămână să finalizeze toate lucrările de la exterior, iar până atunci ar trebui să fie gata și recepția lucrărilor de la interior, cele care au dat atâtea bătăi de cap constructorului și autorităților locale.

Cele mai mari tarife din Oltenia

După ce Water Park-ul Craiovei își va deschise porțile, pentru persoanele care doresc să aibă parte de o zi de recreere la piscinele, toboganele și terenurile de sport din incintă, ar mai rămâne un singur impediment: prețurile destul de piperate comparativ cu alte parcuri acvatice din Oltenia. Tarifele pentru accesul la Water Park au fost aprobate încă din primăvara anului trecut, prin hotărâre de consiliu local, și nu sunt deloc mici. Potrivit regulamentului de funcționare a complexului, taxele de acces sunt următoarele: 24 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri (vor primi brățară albă), 36 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri (brățară albastră), 34 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, în weekend (brăţară roşie) și 50 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, în weekend (brăţară neagră). În comparație, un bilet de acces la Aqua Park „Cozia“ (Vâlcea) şi la „Aprilia“ Park (Gorj) costă 20 de lei în timpul săptămânii și 25 de lei în weekend – pentru adulți, și 10 lei pentru copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS