11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘi-a dus câinele la dresaj și l-a luat mort

Și-a dus câinele la dresaj și l-a luat mort

Fiorela Costea, arătând locul unde a găsit sacul în care se afla câinele mort
Fiorela Costea, arătând locul unde a găsit sacul în care se afla câinele mort

O tânără din Craiova care și-a lăsat câinele, un lup cehoslovac, în grija unui bărbat ce susținea că se ocupă de dresaj canin, a aflat la finalul perioadei de trei luni, cât ar fi trebuit să dureze antrenamentele, că, de fapt, patrupedul decedase cu circa o lună înainte. Fiorela Costea și-a găsit cățelul într-un sac, la marginea Bălții Craiovița, și îl acuză pe dresor de înșelăciune, având în vedere că bărbatul a primit bani pentru antrenamentele câinelui. La rândul său, cel acuzat, Petre Gavrilă, susține că banii au fost doar pentru hrana cățelului și că a găsit animalul mort în cușcă, într-o dimineață, după ce seara îl văzuse „cam abătut“. Bărbatul recunoaște că nu are nici o atestare pentru a se ocupa de dresaj canin și spune că face acest lucru din pasiune. Ieri-dimineață, la Secția 1 Poliție Craiova, pe numele lui Petre Gavrilă existau două plângeri, cea a Fiorelei Costea și o alta din partea unei persoane nemulţumite de rezultatul dresajului. După acest incident, bărbatul susține că a renunțat la pasiunea sa pentru dresajul canin. 

Joia trecută, o tânără din Craiova, Fiorela Costea, lansa un mesaj disperat pe pagina de facebook „Animale pierdute, găsite și adopții Craiova“, încercând să dea de urma celui în grija căruia își lăsase câinele pentru dresaj, un lup cehoslovac în vârstă de opt luni. „Vă rog, dacă aveți informații despre dresorul canin Petre Gavrilă, dați-mi de știre… Am dus câinele la dresaj, iar acum nu mai este de găsit, a încasat întreaga sumă în avans și a găsit tot felul de scuze ori de câte ori vroiam să vizităm cățelul“, a fost mesajul tinerei. Două zile mai târziu, Fiorela Costea posta un nou mesaj, prin care anunța că și-a găsit cățelul mort, băgat într-un sac și aruncat pe marginea drumului. „Acesta este rezultatul programului de dresaj oferit de domnul Petre Gavrilă. Lupul nostru cehoslovac a fost aruncat într-un sac pe marginea șanțului, timp în care noi eram informați că este bine, dar nu ne putem întâlni pentru că dânsul este în afara localității. Când am făcut prima postare pe acest grup a spus că este la el în curte, dar suntem noi nebuni crezând ca l-a vândut (…)“, a scris aceasta. Ieri, tânăra și-a continuat povestea, după ce ne-a condus la locul unde a găsit cadavrul cățelului: la capătul străzii Țicleni din zona Brestei, în marginea Bălții Craiovița. „Am dus cățelul la dresaj în urmă cu trei luni, la domnul Petre Gavrilă, pe care l-am cunoscut de pe pagina sa de dresaj canin. Am vorbit cu dânsul atât pe pagina sa de socializare, cât și telefonic, a luat câinele de la domiciliul nostru și un avans de 1.000 de lei, iar pe parcurs a mai solicitat bani invocând o problemă de sănătate a soției sale, şi i-am mai dat 1.000 de lei, deși antrenamentul nu se terminase. Am fost plecați din țară pe perioada antrenamentului, dar ni s-a confirmat telefonic, video și prin fotografii că nu sunt probleme cu câinele. Când am revenit în țară și am solicitat să ne vedem cățelul, nu am putut da de dânsul, ne spunea că nu este în localitate. După ce au trecut cele trei luni, ne-a mai cerut un timp de două săptămâni să se ocupe de câine, am fost de acord, ne-am întâlnit să mai ceară bani pentru mâncarea câinelui, deși ulterior a recunoscut că acesta murise de o lună“, susține Fiorela Costea. Tânăra afirmă că a aflat de moartea cățelului vinerea trecută, când s-a întâlnit cu Petre Gavrilă pentru a vizita împreună baza de antrenament unde ar fi trebuit să se afle patrupedul. „Atunci mi-a dat vestea că este mort de o lună. Și tot atunci ne-a indicat și locul unde îl găsim. L-am scos din sac, l-am dus la veterinar, care a confirmat că pe microcip este trecut codul numeric din actele cățelului meu. Nu ne-a anunțat că acest cățel este bolnav, ne-a spus că a vrut, dar nu a știut cum să ne spună. În schimb, a știut cum să ne ceară bani!“, a adăugat Fiorela Costea.

Poliția a primit două plângeri în cazul lui Petre Gavrilă

Pe pagina sa de socializare, Petre Gavrilă spune că este instructor canin și că a studiat medicina veterinară. Tot aici apar postate mai multe fotografii cu acesta și cu câini, o imagine de la un concurs de dresaj canin în care se vede și Petre Gavrilă și o fotografie cu un padoc de câini. Lucru care se pare că a fost suficient pentru tânăra craioveancă pentru a-și lăsa câinele la acesta. Asta deși susține că nu a văzut niciodată locul unde Gavrilă antrena sau ținea câinii, ci doar filmări pe internet. Mesajul prin care Fiorela Costea anunța că și-a găsit câinele mort și aruncat la marginea drumului a stârnit un val de reacții la adresa lui Petre Gavrilă. „Dacă nu intram să iau câinele din padoc era mort și al meu de foame și de sete“, a comentat un alt craiovean. În discuții a intrat și Petre Gavrilă. „Nu vreau să intru în polemici cu nimeni. Legea își va spune cuvântul“, a scris acesta. „Câinele l-am văzut într-o seară abătut, am sunat o doctoră, i-am spus simptomele, a rămas să ne vedem a doua zi, am mai fost la cățel noaptea, pe la ora 12.00, trăia, iar dimineața l-am găsit mort. Ce chinuri, ce tortură, ce, i-am dat eu în cap?! A murit în două-trei ore“, a mai comentat Gavrilă. „Nu trebuia să sune o doctoră, ci un membru al familiei mele care este medic veterinar și era la dispoziția câinelui 24 de ore din 24, apoi pe noi. Nu să-mi spună după o lună că a făcut parvoviroză! Boala asta o face un cățel cu vârsta cuprinsă între două și șase luni, nu unul de opt luni vaccinat la zi“, a fost răspunsul Fiorelei Costea. Pe numele lui Petre Gavrilă au fost deja depuse două plângeri, ambele la Secția 1 Poliție Craiova. „Sâmbătă, 22 iulie, la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost primite două plângeri formulate de doi cetăţeni, împotriva unui bărbat de 38 de ani, care locuieşte în Craiova, dar care are domiciliul stabil în Băileşti. Acesta s-a prezentat ca fiind dresor de câini. Una dintre persoanele care au depus plângere este nemulţumită cu privire la rezultatul dresajului, iar cea de-a doua persoană s-a plâns că în timpul în care câinele său s-a aflat în padocul persoanei acuzate animalul a decedat. Ambele plângeri au fost înregistrate, iar în prezent se fac cercetări pentru clarificarea aspectelor sesizate“, a confirmat Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

„Nu am aruncat câinele la marginea șanțului, ci l-am îngropat“

Contactat de GdS, Petre Gavrilă a precizat că a îngropat câinele mort și că nu a putut lua legătura cu proprietarii acestuia pentru a-i informa. „Nu am aruncat câinele la marginea șanțului, așa cum susțin proprietarii, ci l-am îngropat. La insistențele lor l-am dezgropat și l-am dus acolo (la marginea Bălții Craiovița – n.r.), pentru a se convinge că a murit și că nu l-am vândut, așa cum mă acuzau. Nu i-am anunțat imediat pentru că erau plecați din țară și nu am putut să dau de ei“, a spus Gavrilă. „Am luat bani de la această familie, nu mai știu exact ce sumă, dar banii nu i-am oprit eu, ci i-am băgat în hrana și medicamentele câinelui, pentru că nu mi-au lăsat nici un fel de mâncare. Și a stat la mine mai mult de trei luni“, a adăugat bărbatul. Acesta a recunoscut că nu deține vreun atestat privind dresajul canin și că face acest lucru „în timpul liber, din pasiune“. Întrebat unde ținea câinii, Petre Gavrilă a menționat că padocul nu mai există, pentru că „l-am demolat după acest incident nefericit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS