10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Ascultă-ţi inima!“ cu Ford România și Fundația Gazeta de Sud - Medici cardiologi vor oferi consultaţii gratuite în Bistreţ şi Gighera

„Ascultă-ţi inima!“ cu Ford România și Fundația Gazeta de Sud – Medici cardiologi vor oferi consultaţii gratuite în Bistreţ şi Gighera

 

Caravana „Ascultă-ţi inima!“ va ajunge, la sfârşitul acestei săptămâni, în comunele Bistreţ şi Gighera. Sâmbătă, 29 octombrie, medicii specialişti de la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova vor oferi consultaţii în comuna Bistreţ, iar duminică, 30 octombrie, în comuna Gighera. Campania este iniţiată de Ford România și Fundația Gazeta de Sud, cu sprijinul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Primul popas al caravanei medicale a fost făcut săptămâna trecută în comunele Bârca şi Cârna. Zeci de persoane de toate vârstele s-au prezentat în faţa medicilor specialişti, foarte mulți dintre cei prezenți cu probleme cardiace grave, care au suferit intervenții pe cord deschis şi au nevoie de o monitorizare atentă.
Campania nu se va opri aici. Caravana va ajunge în săptămânile viitoare în comunele Cernătești, Gogoșu, Fărcaș, Drăgotești, însă calendarul pentru acestea nu a fost încă stabilit.
Dintr-un număr total de 250.000 de decese înregistrate în România în fiecare an, aproximativ 60% sunt cauzate de o boală cardiovasculară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS