8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Stâlpii nimănui

Firmele care așază stâlpii pe domeniul public uită uneori de aceștia. Unii stau să se prăbușească, alții sunt abandonați, fără să mai aibă pe ei cabluri de electricitate, tv sau telefonie. Iar într-o vreme în care cablurile aeriene trebuie îngropate, în Craiova, pe cea mai mare arteră de circulație, încă există stâlpi din lemn.

Pe strada Caracal, la nici o sută de metri de sensul giratoriu, un stâlp metalic stă să cadă. Aplecat spre trotuar, acesta reprezintă un pericol pentru persoanele care trec prin zonă, dar și pentru traficul rutier, pentru că se poate prăbuși în orice moment. Iar dacă acest lucru s-ar întâmpla, stâlpul ar trage după el întreaga rețea de fire de cablu tv și telefonie care sunt atașate de el în prezent. Stâlpul poartă urmele unui impact cu un autovehicul, fiind aproape rupt la o înălțime de câteva zeci de centimetri deasupra pământului. Cu toate că mai mult stă agățat de cabluri, nimeni nu l-a luat în seamă, cu excepția cetățenilor care trec pe strada Caracal și care cred că stâlpul trebuie înlăturat fără întârziere. Întrebați despre această situație, reprezentanții administrației locale spun că stâlpul aparține unei firme de cablu tv și telefonie și se găsește în această stare de peste o jumătate de an. „Stâlpul de pe strada Caracal aparține unei firme de cablu tv și telefonie. Noi i-am notificat să-l schimbe, pentru că reprezintă un pericol pentru persoanele și autoturismele care trec prin zonă. Această stare de fapt persistă de aproximativ șase luni. Ne-au spus că vor avea în vedere schimbarea acestui stâlp atunci când vor stabili programul de cheltuieli, dar acest lucru nu s-a întâmplat până la acest moment“, a precizat Radu Preda, city managerul municipiului Craiova.

Stâlpi de lemn pe marele bulevard

Un craiovean ne-a sesizat că pe bulevardul Calea București încă se găsesc stâlpi de lemn. În loc să fie schimbați când s-au efectuat lucrările de reabilitare a marelui bulevard, aceștia au fost prinși cu strășnicie în asfalt. Sunt cinci-șase stâlpi, între parcarea Lidl și intrarea SUCPI, pe care sunt așezate cabluri electrice și de telefonie. Ei alimentează, probabil, cu energie electrică câteva buticuri din zonă și imobile private. Dimpotrivă, constructorul a asfaltat „zdravăn“ în jurul acestora.
Astfel de stâlpi de lemn uitați pe domeniul public se mai găsesc chiar și în centrul orașului, în apropierea Casei Băniei și a Muzeului Olteniei. Aceștia nu mai servesc nimănui, dar nici nu se știe ai cui sunt. „Stâlpii de pe Calea București aparțin CEZ-lui, Romtelecomului, i-am notificat să-i schimbe sau să-i ridice de pe domeniul public, dar nu au făcut acest lucru. Sunt stâlpi care nici măcar nu mai au fire pe ei, cum ar fi cel din apropierea Casei Băniei și în apropierea Muzeului Olteniei, iar noi nu știm ai cui sunt, pentru a notifica firma în cauză să-i ridice de pe domeniul public. Constructorul care a lucrat la reabilitarea infrastructurii de pe Calea București nu are nici o vină în acest caz“, a mai precizat Radu Preda, city managerul municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS