28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUCB a înfiinţat Clubul Sportiv Universitar

UCB a înfiinţat Clubul Sportiv Universitar

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu  se implică în sport (Foto: Eugen Măruţă)
Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu
se implică în sport (Foto: Eugen Măruţă)

După performanţa obţinută de echipa de fotbal universitar din acest an, care a devenit campioană naţională, conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu a reuşit să înfiinţeze Clubul Sportiv Universitar al UCB. Luminiţa Popescu, rectorul universităţii de stat din municipiu, a precizat că acest club va avea rolul de a stimula performanţa sportivă în rândul studenţilor de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, dar şi de a dezvolta mişcarea sportivă din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.
De asemenea, universitatea târgujiană va înfiinţa în cadrul clubului sportiv echipe de handbal şi baschet pentru băieţi, obiectivele urmând să fie stabilite de viitoarea conducere a clubului. Rectorul Luminiţa Popescu a mai spus că Ministerul Educaţiei va organiza concurs pentru ocuparea postului de director al Clubului Sportiv al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Bani de la ministerul de resort

Rectorul UCB, Luminiţa Popescu, a precizat că finanţarea clubului sportiv va proveni în mare parte de la ministerul de resort.
„În finalul acesta de an vom avea acest club universitar pe lângă Universitatea din Târgu Jiu. Acest club nu va face altceva decât să stimuleze performanţa sportivă, va sprijini studenţii de la Facultatea de Știinţe Medicale şi Comportamentale în toate acţiunile sportive, sprijin care până acum era acordat exclusiv din resursele financiare ale universităţii. Înfiinţarea acestui club aduce şi alte resurse de la buget, direct de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pentru dezvoltarea mişcării sportive. Sunt discuţii şi pentru baschet, dar şi pentru handbal băieţi. Obiectivele clubului şi ale viitoarelor echipe le vor fixa cei care vor conduce clubul universitar“, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Performanţă la fotbal

Echipa de fotbal a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu este prima campioană a României la fotbal universitar. Echipa a participat în acest an şi la Jocurile Universitare Europene din Croația. Echipa de fotbal a Universităţii a reuşit să se claseze pe locul cinci, la a XI-a ediţie a Jocurilor Universitare Europene, desfăşurată la Osijek (Croaţia), în perioada 21-28 iulie 2015. La competiţie au participat 14 universităţi din Europa: University of Bochum (GER), Kuban State University (RUS), University of Minho (POR), University of France-Comte (FRA), Constantin Brâncuși University of Târgu Jiu (ROM), University of Pamukkale (TUR), University of Osijek (CRO), University of Jyvaskyla (FIN), University of Almeria (ESP), Ural Federal University (RUS), Gdansk University of Technology (POL), Abo Akademi University (FIN), University of Stirling (GBR), University of Oslo (NOR).
Pentru performanţa spor­tivă obţinută la a XI-a ediţie a Jocurilor Universitare Europene, conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a hotărât premierea studenților – membri ai echipei, precum şi a antrenorului, asist. univ. dr. Daniel Chivu.
Echipa de fotbal a UCB Târgu Jiu a mai fost premiată pentru performanţa sportivă obţinută la dobândirea titlului de Campioană Națională la Campionatul Naţional de Fotbal Universitar al României, în cadrul unei festivităţi organizate de Universitate în luna iunie 2015. La acest prim Campionat Național de Fotbal Universitar, s-au înfruntat 20 de echipe din cadrul universităților românești. UCB va avea acum şi echipe de baschet şi handbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS