29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrietenii lui Nicolae Cristea: „Suntem oameni, nu obiecte“

Prietenii lui Nicolae Cristea: „Suntem oameni, nu obiecte“

Prietenii lui Nicolae Cristea, tânărul de 19 ani, aflat sub protecţie specială în Casa de tip familial Voinţa, care şi-a pus capăt zilelor aruncându-se în gol de pe un bloc aflat în construcţie, s-au întâlnit ieri după-amiază pentru a aduce un omagiu amicului dispărut. Primul loc de întâlnire a fost la biserica din părculeţul din cartierul Craioviţa Nouă, acolo unde se adunau de obicei pentru a discuta, apoi au mers la locul în care Nicu şi-a lua viaţa pentru a depune candele şi pentru a se ruga.
Una dintre prietenele lui Nicu susţine că le-a anunţat pe angajatele apartamentului în care era cazat despre faptul că acesta a ameninţat că se va sinucide, însă nimeni nu a luat-o în serios.
Îmbrăcaţi în tricouri negre pe care au imprimat fotografia prietenului plecat dintre ei, tinerii s-au îmbrăţişat, au plâns, au spus o rugăciune pentru cel dispărut.
„Va rămâne pentru totdeauna în sufletul nostru. Nicu era cel care ne îmbărbăta, care ne sprijinea atunci când aveam nevoie, care ne însoţea la Direcţie atunci când eram chemaţi. Cristina, fata care s-a sinucis înaintea lui Nicu, îi spunea «tati». Atât de protector era… Este mare păcat… Am încercat să îl conving să nu facă un gest necugetat, plângea însă, suferea enorm. Moartea Cristinei i-a făcut foarte mult rău, singurătatea îl omora, gândul că familia lui nu l-a vrut nu îi dădea pace. A mai avut trei tentative de sinucidere, însă am reuşit să îl convingem să renunţe. Acum, însă, din păcate, nu… Am sunat la apartamamentul în care era cazat, am vorbit cu doamnele care erau de serviciu în acea seară şi le-am spus că Nicu a ameninţat că se va sinucide. Le-am rugat să anunţe poliţia! Mi-au răspuns că are bilet de voie între orele 19.30 şi 21.30 şi că nu au ce să facă. Le-am rugat să îl contacteze telefonic, să vadă dacă este bine, pentru că nouă nu ne răspundea la telefon. Din păcate, chiar în acea seară, Nicu şi-a pus capăt zilelor“, a spus Cristina Păun.
Tinerii au povestit că marţi, 8 decembrie, fiecare din ei a fost vizitat în apartamentele de tip familial de directorul instituţiei, Florin Stancu. „A fost prima dată când a venit să ne întrebe direct ce probleme avem, ce ne dorim. A trebuit să moară doi copii pentru a face asta?! Avem nevoie de mai multă afecţiune, suntem oameni, nu obiecte, vrem ca părerea noastră să conteze. Mâine (astăzi – n.r.) o să-l conducem pe Nicu pe ultimul drum. Suntem revoltaţi de decizia luată de Direcţie de a da trupul neînsufleţit familiei biologice. Nu le-a păsat până acum de soarta copilului lor, l-au lăsat să trăiască în durere. Nu înţelegem de ce le pasă acum, când el nu mai este!“, au spus tinerii. Una dintre colegele tânărului a citit o scrisoare lăsată de Nicu înainte de a-și lua viața.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS