10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutobuze noi în Craiova

Autobuze noi în Craiova

Ieri au fost aduse șapte autobuze noi în Craiova (Foto: Claudiu Tudor)
Ieri au fost aduse șapte autobuze noi în Craiova (Foto: Claudiu Tudor)

Șapte autobuze noi au ajuns ieri în parcul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova. Aceasta este ultima tranșă, după ce anul trecut au fost aduse 17. Autobuzele vechi, unele de 10 -15 ani, sunt schimbate treptat. Autobuzele noi au venit din Polonia, au costat 200.000 de euro bucata și au o capacitate de 27 de locuri pe scaune și 100 în picioare. Sunt dotate și cu rampe pentru persoanele cu dizabilități.
Reprezentanții Primăriei Craiova spun că anul viitor intenționează să achiziționeze, pe fonduri europene, mai multe autobuze și tramvaie noi. „Au venit ultimele șapte autobuze din acest an. Urmează să se facă recepția, după care va trebui să dăm o hotărâre de consiliu local prin care să le predăm RAT. Autobuzele sunt achiziționate cu fonduri de la consiliul local. Nu am vrut să facem nici un împrumut pentru ceea ce înseamnă partea de transport. Urmează ca, de anul viitor, să intrăm pe un proiect de finanțare pe fonduri europene pentru transportul public în comun, care presupune tramvaie și autobuze electrice. Vom face necesarul, teoretic ar trebui să fie 250 de autobuze noi ca să schimbăm tot ceea ce înseamnă sistemul de transport public în Craiova“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Autobuzele noi vor fi introduse pe traseele 24, 25 și 9. „Cele șapte autobuze vor încerca să acopere nevoia pe traseele 24, 25 și 9, urmând să înlocuiască alte autobuze mai bune pe care le avem și care vor fi redistribuite pe trasele 1 și 2“, a precizat Sorin Manda, directorul RAT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS