21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârg de produse tradiționale la Târgu Jiu

Târg de produse tradiționale la Târgu Jiu

Produse tradiţionale pentru târgujieni
Produse tradiţionale pentru târgujieni

Cetăţenii Târgu Jiu au la dispoziţie un târg de produse alimentare tradiţionale şi obiecte de artizanat. Zeci de comercianți și producători de produse tradiționale din mai multe județe din țară participă începând de joi și până duminică la Târgu Jiu la un târg specific, în cadrul căruia le vor fi oferite cumpărătorilor produse alimentare naturale, fără nici un fel de conservanţi. Nu lipsesc nici obiectele de îmbrăcăminte și artizanat confecționate manual pe care doritorii le pot achiziționa din cadrul acestui târg, amplasat pe Centrul Victoria.
Lavinia Petrița, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, susține că târgul organizat în preajma sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril le va da posibilitatea gorjenilor să aibă pe masă produse bio, comercianții susținând că vânzările unor astfel de produse au mers foarte bine la Târgu Jiu și cu alte ocazii.
„Începând de joi şi până duminică, gorjenii pot veni la piaţa ţărănească să se aprovizioneze cu produse tradiţionale. Târgul este în centrul municipiului Târgu Jiu. Sunt comercianţi din toată ţara care vin de regulă în municipiu la manifestări similare. Organizăm destul de des astfel de pieţe şi târguri tradiţionale, în special în preajma unor sărbători religioase şi nu numai. Sunt produse căutate, mai ales cele alimentare. Sunt şi produse nealimentare, în special de artizanat, realizate de meşteri populari. Sunt comercianţi care deja vin des la Târgu Jiu pentru că ştiu că cetăţenii au început să aprecieze astfel de produse şi vin să cumpere“, a declarat Lavinia Petrița, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS