21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajată a CEO, dată afară în urma anchetei din dosarul furtului de țeavă

Angajată a CEO, dată afară în urma anchetei din dosarul furtului de țeavă

Salariata Complexului Energetic Oltenia (CEO) care a fost implicată în sustragerile de ţeavă metalică de la Sucursala Electrocentrale Turceni a rămas fără serviciu. Femeia de 43 de ani este acuzată de delapidare, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 600.000 de lei. În acelaşi dosar au fost arestaţi doi suspecţi de 27, respectiv 47 de ani, din Filiaşi Dolj, acuzaţi de complicitate la delapidare. „Salariata a fost concediată. Este neplăcut ce s-a întâmplat, dar acum ancheta este în derulare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Sunt colegi care sunt chemaţi la audieri. Au fost făcute verificări peste tot“, a declarat Ion Pisc, director interimar al Sucursalei Electrocentrale de la Turceni. Potrivit unor surse judiciare, fosta angajată a Complexului Energetic Oltenia, Sucursala Electrocentrale de la Turceni, şi-ar fi recunoscut fapta pentru a beneficia de o reducere de pedeapsă.

Cantităţi mari de ţeavă sustrasă

Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu se bazează pe mai multe percheziţii care au avut loc săptămâna trecută în judeţele Dolj şi Gorj.
Personajul-cheie în afacerea sustragerilor de ţeavă metalică, vândută prin intermediul celor arestaţi, a fost magazionera de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, în complicitate cu o femeie de 43 de ani, care a fost angajată ca gestionar în cadrul unei sucursale energetice din Turceni, ar fi sustras în repetate rânduri ţeavă de alamă pentru condensatori. În afacere a fost implicat şi un cetăţean de etnie romă din Târgu Jiu.
Fosta salariată a Complexului Energetic Oltenia este din comuna Plopşoru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS