19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj63 de elevi de clasa a IX-a au solicitat transferul în alte unităţi şcolare

63 de elevi de clasa a IX-a au solicitat transferul în alte unităţi şcolare

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au primit 63 de solicitări de transferuri, însă 16 dintre ele au fost respinse. 47 de elevi din Dolj au fost transferaţi în clasa a IX-a, la alte instituţii decât cele în care au fost repartizaţi. „Este vorba de situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată. În cele mai multe cazuri, solicitările de transfer au fost întemeiate. În 11 dintre cazuri, părinţii au solicitat transferul pentru a avea copiii în aceeaşi unitate şcolară, fiind vorba de fraţii gemeni care au prioritate. Au fost însă şi situaţii speciale, cum ar fi distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi, copii cu situaţie medicală specială, schimbări de domiciliu“, a menţionat prof. Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.
Dintre cazurile speciale de gemeni care au solicitat transferul de la unitatea şcolară în care au fost repartizaţi computerizat, avem situaţii în care cu media 9,06 s-au mutat, de exemplu, de la CN „Nicolae Titulescu“, de la specializarea ştiinţe ale naturii la CN „Ştefan Velovan“, unde ultima medie de admitere a fost 9,25, la specializarea matematică-informatică. Cu o medie de 4,57 s-a solicitat transfer de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, domeniul turism şi alimentaţie, la Liceul „Matei Basarab“, unde ultima medie de admitere a fost 6,02. Şi un elev cu media 9,71 admis la CN „Carol I“ a solicitat transfer pentru a învăţa în aceeaşi unitate cu fratele geamăn, la CN „Fraţii Buzeşti“, unde ultima medie de admitere a fost 9,73. Şi un elev declarat admis cu media 8,63 la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, la specializarea ştiinţe ale naturii, a solicitat transfer la CN „Elena Cuza“, unde ultima medie de admitere la aceeaşi specializare a fost 9,53. O solicitare de transfer având ca motiv invocat reunirea în aceeaşi unitate şcolară a fraţilor gemeni a fost admisă de la CN „Nicolae Titulescu“, unde fusese repartizat unul dintre ei cu media de admitere 9,12, la CN „Elena Cuza“, la specializarea matematică-informatică, unde ultima medie de admitere a fost 9,44. 24 de solicitări de transfer au avut ca motiv invocat redistribuirea pe locuri rămase libere. Dintre acestea, însă, doar 12 au fost admise. De la CN „Nicolae Titulescu“, unde fusese admis cu media 9,01, un elev s-a transferat la CN „Elena Cuza“, la specializarea filologie bilingv franceză.
Motivele pentru care s-a respins transferul unor elevi de la o unitate la alta sunt următoarele: nu au mai fost locuri libere sau nu au respectat criteriul de medie. Un exemplu în acest sens este cel al unui elev din Hunedoara care a avut media de admitere 3,61 și a solicitat transfer la Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu“, la domeniul protecţia mediului, unde ultima medie de admitere a fost 5,72.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS