12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLovitură cu pumnul sau minciună?

Lovitură cu pumnul sau minciună?

Directorul Sălii Polivalente din Craiova, Cristian Mitricof (stânga), l-a reclamat la poliție pe consilierul județean Marian Irinei pentru că l-ar fi lovit cu pumnul în gură și cu piciorul în burtă
Directorul Sălii Polivalente din Craiova, Cristian Mitricof (stânga), l-a reclamat la poliție pe consilierul județean Marian Irinei pentru că l-ar fi lovit cu pumnul în gură și cu piciorul în burtă

Directorul Sălii Polivalente din Craiova, Cristian Mitricof (PSD), l-a reclamat ieri la poliție pe consilierul județean Marian Irinei pe care îl acuză că l-a lovit cu pumnul în gură și cu piciorul în stomac marți seară pe o stradă din Craiova. În replică, Irinei l-a făcut mincinos pe Mitricof și l-a amenințat că îi va face și el plângere penală pentru denunț calomnios. Cei doi au fost prieteni la un moment dat când făceau parte din același partid, PNL. Ulterior, Mitricof a trecut în tabăra PSD, iar din consilier al prefectului a ajuns director la Polivalentă. Irinei a rămas cu liberalii unde ocupă în prezent funcția de secretar general al filialei Dolj.

Scandalul dintre cei doi a început marți seară când Cristian Mitricof a publicat pe pagina sa de facebook informația că a fost lovit în plină stradă.
„În seara asta (marți seară – n.r.) am avut o surpriză foarte neplăcută din partea consilierului județean Marian Irinei, care m-a lovit cu pumnul în gură și cu piciorul în stomac. Aștept ca autoritățile să își facă datoria și ca Partidul Național Liberal să ia măsuri în ceea ce îl privește, pentru că eu, ca simplu cetățean plătitor de taxe și impozite, refuz să fiu reprezentat în cadrul Consiliului Județean Dolj de «oameni» ca mai sus-numitul. Rușine mare!!!“, a scris Mitricof. Văzând postarea, Marian Irinei a luat foc și a comentat și el pe pagina lui Mitricof.
„Cum îți permiți, domnu­le Mitricof Cristian, să-mi folo­sești numele, tăvălindu-mă într-un scandal pe care-l inventezi? Cine mă cunoaște știe foarte bine că sunt total împotriva violenței, n-am avut în viața mea vreun conflict de ordin fizic, cu nimeni. Cine mă cunoaște știe foarte bine acest lucru. Cum îți permiți să minți în halul asta? Ți-am scris mesajul privat imediat cum m-ai tag-uit (etichetat – n.r.) în postarea ta folosind o minciună sfruntată, deoarece nu doresc să-ți fac jocul, pornind un circ în spațiul on-line, unde observ că faci pe victima. Să-ți fie rușine! Rămâne valabil ceea ce ți-am scris în privat, în sensul că-ți voi face plângere pentru mărturie mincinoasă și calomnie! Să-ți fie rușine!“, i-a răspuns Irinei.

Cine minte?

În varianta lui Mitricof acesta se afla marți seară în jurul orei 22.20 împreună cu soția la o vulcanizare de la intersecția străzilor Feldioara și Carol din Craiova pentru a schimba cauciurile de iarnă ale autoturismului cu cele de vară. Cu câteva minute înainte, Irinei l-a sunat și l-a întrebat unde este.
„A ajuns, s-a dat jos din mașină și m-a întrebat de ce l-am făcut prost acum o săptămână de față cu mai multe persoane. Apoi mi-a dat un pumn în gură și un picior în stomac, s-a urcat în mașină și a plecat. Am și martori, soția și un băiat de la vulcanizare. Vulcanizarea avea camere video, dar din discuțiile cu cei de acolo, am înțeles că nu înregistrau în acel moment. Marți seară mi-am scos certificat medico-legal, iar astăzi (miercuri – n.r.) am depus plângere la poliție în care cei doi martori au confirmat cele întâmplate“, a explicat Mitricof pentru GdS.
În certificatul medico-legal prezentat de Mitricof se arată că „la nivelul obrazului stâng în jumătatea inferioară zona este ușor tumefiată, sensibilă la palpare de circa 4/3,5 cm. Acuză durere la nivelul regiunii epigastrice și mezogastrice (stomac – n.r.) fără semne externe de violență la acest nivel. Numitul Mitricof George-Cristian prezintă o leziune de violență posibil produsă în data de 16.06.2015 prin lovire cu un corp dur. Necesită una-două zile de îngrijiri medicale de la data producerii leziunii“, se arată în certificatul medico-legal.
În varianta lui Irinei, lucrurile s-au întâmplat precum le-a descris Mitricof, dar până la un anumit punct.
„Eu am aflat de la o cunoștință că domnul Mitricof m-a făcut prost de față cu mai multe persoane de la Universitate, acolo unde el era pentru a susține un examen la Master. Acea persoană mi-a povestit cum a decurs discuția, iar eu l-am sunat și i-am spus că vreau să ne întâlnim. Am ajuns la vulcanizare, am coborât din mașină și l-am întrebat de ce mă vorbește de rău. El a negat, dar când i-am spus de unde știu, a început să se bâlbâie. Atunci mi-am dat seama că mințea și i-am spus că nu este frumos cum procedează și că, dacă va continua, o să am ac de cojocul lui. M-am urcat în mașină și am plecat. Nici vorbă să-l lovesc. O să-i fac plângere penală pentru denunț calomnios. Nu poate să mintă în felul acesta“, a explicat și Irinei pentru GdS.

Poliția face cercetări

Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj a confirmat că Mitricof a depus plângere împotriva lui Irinei la secția 4 Craiova.
„Partea vătămată s-a prezentat marți seară la secția 4 Poliție unde a fost audiat și a depus o plângere privind comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. Până în prezent au fost audiați mai mulți martori și se continuă cercetările“, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.
În schimb, reprezentanții vulcanizării au declarat pentru GdS că nici unul dintre ei nu a văzut incidentul, ci doar au auzit că ar fi avut loc o altercație în apropiere pe strada Feldioara. Șefa directă a lui Mitricof, Rela Filip, directoarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public, care are în subordine Sala Polivalentă, a declarat că nu comentează evenimente petrecute în afara orelor de program. Copreședintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a declarat că nu știe despre acest incident și că se va interesa.

Unul dintre ei ar putea face pușcărie

Dacă Marian Irinei va depune și el plângere împotriva lui Cristian Mitricof, unul dintre ei va suporta cu siguranță rigorile legii. Dacă poliția constată că Irinei l-a lovit pe Mitricof, agresorul riscă închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă, potrivit articolului 193 din Codul Penal. Dacă Mitricof a mințit, atunci el se încadrează în prevederile articolului 268 din Codul Penal, care spune că inducerea în eroare a organelor judiciare prin sesizare penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS