32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu uitat parcările și aleile neterminate

Au uitat parcările și aleile neterminate

Parcările și aleile din cartierul craiovean George Enescu au fost amenajate pe jumătate. La opt luni de la demararea lucrărilor, acestea încă nu au fost finalizate, constructorul și-a luat utilajele și a plecat, iar administrația locală parcă a uitat de ele și repetă aceeași placă: lucrările vor continua.

Lucrările de amenajare a parcărilor și aleilor din cartierul George Enescu bat pasul pe loc de opt luni. Lucrările au demarat în octombrie 2014, în perioada campaniei electorale, și nu s-au finalizat nici la acest moment. Craiovenii care locuiesc în această parte a orașului sunt revoltați de faptul că acest șantier nu se mai încheie.
Cei mai supărați sunt proprietarii din blocurile C1, C2, C3 și din blocurile 46, 47, 48. Aici, parcările au fost amenajate pe jumătate, bordurile au rămas împrăștiate, iar aleile sunt tot de pământ, iar pe alocuri s-a aruncat la întâmplare pietriș și atât. Nimeni nu știe din ce motive constructorul, Delta ACM, a oprit lucrările și, mai ales, de ce nu le mai continuă.
„Au lăsat lucrările de izbeliște. Au început în toamna anului trecut, când a fost campania electorală, și de atunci nu am mai văzut nici urmă de muncitor. Cât vom sta așa?!“, se întreabă nedumerită o locatară din blocul C3.
Locuitorii și-au pierdut răbdarea și au început să tragă de mânecă administrația locală. Au trimis sesizări, au apelat Telefonul Cetățeanului. „Am tot așteptat să încheie odată lucrările, dar au trecut atâtea luni și nu se întâmplă nimic. Am făcut sesizare la primărie, am sunat la Telefonul Cetățeanului. Într-adevăr, m-au sunat a doua zi și mi-au spus că anul acesta se vor continua lucrările, dar când? Dacă pentru câteva alei le ia un an întreg, nu mai am ce să zic“, este de părere alt proprietar.

Vor fi continuate

Tot localnicii spun că i-au întrebat și pe muncitori de ce au întrerupt lucrările atunci când și-au luat utilajele și au plecat, iar aceștia le-ar fi spus că au lucrări mult mai urgente.
Au cerut până și sprijinul asociației de proprietari. „Am făcut sesizare la asociație și tot nu s-a rezolvat. În loc de alei ne-am ales cu nisip și praf, pe care le ducem în casă. Mai bine le lăsau așa dacă nu sunt în stare să le facă“, afirmă altă craioveancă.
Reprezentanții Asociației de Proprietari nr. 3 „Nicolae Titulescu“, asociație din care fac parte respectivele blocuri, spun că proprietarii au venit să le solicite sprijinul și lor. „Au venit la noi, dar acest lucru nu ține de noi. La rândul nostru, am făcut adrese către primărie. Ne-au răspuns să așteptăm că se va rezolva“, a declarat administratorul asociației de proprietari, Fronie Moise.
Și reprezentanții Primăriei Craiova spun că lucrările vor continua în zona George Enescu, dar nu au precizat când. „Lucrările în zona respectivă vor fi continuate“, a afirmat scurt Radu Preda, city-managerul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS