8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Elixirul dragostei“, pe scena Operei Române Craiova

„Elixirul dragostei“, pe scena Operei Române Craiova

Regizorul András Kürthy a revenit la Craiova pentru a pune  în scenă opera „Elixirul dragostei“ (Foto: www.nyugat.hu)
Regizorul András Kürthy a revenit la Craiova pentru a pune
în scenă opera „Elixirul dragostei“ (Foto: www.nyugat.hu)

Opera Română Craiova pregătește un spectacol în premieră, opera „Elixirul dragostei“ pe un libret de Felice Romani, muzica de Gaetano Donizetti, în regia unui artist al artei lirice de renume internaţional, András Kürthy. Avanpremiera va avea loc marți, 24 februarie, fiind urmată de premierele de joi, 26 februarie, și sâmbătă, 28 februarie.
Regizorul revine la Craiova, după ce, în mai 2014, a montat pe scena Operei Române Craiova opereta „Silvia“. Reîntoarcerea în Cetatea Banilor are la bază nu numai dorința de a lucra din nou alături de echipa Operei Române Craiova, ci și o anumită doză de egoism, după cum el însuși menționa. „Îmi place foarte mult în Craiova. Sunt egoist și am venit din plăcere“, a spus regizorul András Kürthy.
Nu este prima punere în scenă a operei „Elixirul dragostei“ pentru regizorul de renume internațional. „Am montat această operă pentru prima dată în urmă cu 20 de ani. De atunci m-am schimbat și eu, și viziunea mea regizorală. Există acum tentația ca în această punere în scenă să schimb raportul dintre Adina și Nemorino, să îl fac un pic mai amar, pentru că până la urmă așa este și viața din când în când. Aș vrea ca personajul Adina să fie mai bine definit, fără a-i da oportunitatea de a fi un personaj prea bun sau dulce, pentru că ea nu e nici bună și nici dulce. Personajul Adinei este adaptat timpurilor noastre. Este o materialistă, o doamnă bogată care este în primul rând interesată de bani, de succes și care vrea să fie tot timpul în centrul atenției. Marea întrebare este ce se întâmplă în interiorul personajului Adina de-a lungul piesei? Există o schimbare sau nu a caracterului său?“, a spus regizorul András Kürthy.
Personajele operei, fie că este vorba de Adina, Nemorino, Doctorul Dulcamara, se regăsesc printre noi, căci povestea este actuală, iar relații precum cea dintre Adina și Nemorino se întâlnesc și astăzi. Tocmai această actualitate a subiectului este cea care, în viziunea regizorului, va aduce publicul în sala Operei Române Craiova.
Prețul biletelor ce pot fi achiziționate de la Agenția de bilete a instituției de cultură este cuprins între 15 și 30 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS