10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Incendiu într-o gospodărie din comuna Cujmir din cauza coşului de fum

Mehedinţi: Incendiu într-o gospodărie din comuna Cujmir din cauza coşului de fum

Două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit azi noapte cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă în localitatea Cujmir pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Timp de aproape trei ore, pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul, care cuprinsese acoperişul unei bucătării de vară, pătulul, magazia, aparatură electrocasnică şi cereale. Pompierii au împiedicat propagarea incendiului la casa de locuit, astfel încât aceasta a putut fi salvată de flăcările mistuitoare. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efect termic produs de coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Coşurile de fum neprotejate faţă de materialele combustibile din jur şi necurăţate de funingine constituie, în această perioadă, principala cauză de producere a incendiilor la locuinţe în judeţul Mehedinţi. În primele zile ale acestui an, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a şapte incendii izbucnite la case de locuit, din cauza coşurilor de evacuare a fumului, deteriorate, necurăţate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din jur.

Pentru a evita astfel de evenimente, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele reguli de prevenire a incendiilor:
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului(grinzi, astereală de lemn etc).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS