11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUPDATE Gorj: Şase copii şi tatăl lor au fost găsiţi morţi, în Rovinari

UPDATE Gorj: Şase copii şi tatăl lor au fost găsiţi morţi, în Rovinari

Cinci frați cu vârste cuprinse între un an și șapte ani, și tatăl acestora au fost găsiți morți, în această dimineață, într-o garsonieră din Rovinari. Cauza probabilă a morţii celor şase a fost intoxicarea cu monoxid de carbon provenit de la o instalație de încălzire improvizată.

De asemenea, alți doi copii au fost transportați la spital în stare stabilă, după ce au fost expuși la emanațiile de monoxid. „La ora 7:22 prin numărul unic 112 s-a primit un apel solicitându-se o ambulanță pentru doi minori intoxicați cu gaz sau monoxid, încă nu s-a stabilit care este cauza intoxicării. La fața locului au fost descoperite 6 victime, un adult și 5 copii”, a relatat pentru b1.ro purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Marius Avramescu.

UPDATE: Încă un copil mort, descoperit sub pat

Numărul copiilor morți la Rovinari a crescut la 6. Pompierii au mai găsit un copil, sub pat, în timp ce făceau verificări în garsonieră. Cel mai mic dintre cei cinci copii decedați de dimineață într-un bloc din Rovinari avea numai șase luni. Potrivit lui Laurențiu Chivu, viceprimarul din Rovinari, ceilalți frați morți în urma intoxicației cu monoxid de carbon aveau 1,5 ani, 3 ani, 4 ani și 7 ani. Tatăl copiilor, Cosmin Nicu Bumbu, avea 29 de ani și își întreținea copiii din banii trimiși acasă de soția plecată la muncă în Italia. În familie mai există o fetiță de 6 ani provenită din altă căsătorie, dar micuța locuiește la Târgu Jiu, împreună cu o bunică. Potrivit autorităților, pompierii l-au găsit pe tată în cadă, iar pe copii în paturi. Autoritățile au fost alertate de familia de la etajul I al blocului H, care a simțit miros de gaze de la garsoniera unde locuiau tatăl alături de cei cinci copii. Cei doi copii ai familiei de la etajul I al clădirii au ajuns la spital și sunt în afara oricărui pericol.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS