12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni cercetaţi penal pentru braconaj

Doljeni cercetaţi penal pentru braconaj

(Foto: rasunetul.ro)
(Foto: rasunetul.ro)

Patru doljeni sunt cercetaţi pentru braconaj, după ce azi-noapte au fost prinşi de poliţişti pe fondul de vânătoare nr. 20 Perişor. Poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, care desfăşurau o acţiune pentru combaterea braconajului, au observat pe fondul de vânătoare un autovehicul dotat cu proiector. Poliţiştii au urmărit maşina, iar după 2 – 3 kilometri autovehiculul respectiv a fost găsit abandonat lângă un canal de irigaţii. Lângă maşină au fost găsite cadavrele a trei iepuri de câmp şi al unui căprior, ce prezentau multiple plăgi împuşcate. De aemenea, în interiorul autovehiculului lângă scaunul din dreapta faţă au fost găsite două tuburi de cartuş de vânătoare, calibrul 12, percutate, precum şi un proiector artizanal.

În urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate, poliţiştii doljeni au identificat autorii faptei ca fiind patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 41 de ani, din comuna doljeană Perişor, dintre care doi aveau asupra lor arme de vânătoare, calibrul 12 mm, pe care le deţin legal. Cadavrele de animale vor fi înaintate către Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, iar autovehicului a fost indisponibilizat la sediul Postului de Poliţie Perişor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, iar armele, precum şi nouă cartuşe de vânătoare cu alice de calibru 12 au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS