10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: 500 de salariaţi Ford s-au înscris pe listele de plecări voluntare

Craiova: 500 de salariaţi Ford s-au înscris pe listele de plecări voluntare

Pe 18 decembrie a expirat termenul dat de conducerea Ford România angajaților companiei de a se înscrie pe listele de plecări voluntare din fabrică. Doar 500 de angajaţi s-au înscris pe listele de plecări voluntare, deşi numărul pe care conducerea companiei l-a anunţat a fost de 680 de persoane. Persoanele care pleacă ar urma să primească salarii compensatorii generoase, în funcție de vechimea în companie, pornind de la 16 salarii și ajungând la maximum 24.
„S-au înscris aproape 500 de colegi în acest program de încetare voluntară a contractelor de muncă. O cifră destul de mare, nu mă aşteptam să fie atât de mulţi”, a spus Ovidiu Cioroianu, lider de sindicat Ford.
Compania Ford a decis, în urmă cu o lună, să renunţe la 506 angajaţi din secţia de vehicule şi la 174 de angajaţi din secţia de motoare. În total, 20% dintre muncitorii fabricii de la Craiova. Decizia a fost luată, potrivit conducerii Ford, din cauza declinului vânzărilor.  Listele finale cu numele celor disponibilizaţi vor fi făcute publice în ianuarie. În momentul de faţă, la Craiova, se fabrică modelul Ford B Max şi motoarele Ecoboost de 1 şi 1,5 litri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS