19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorj: CEO a ajuns la pierderi de 290 milioane de lei

Gorj: CEO a ajuns la pierderi de 290 milioane de lei

CEO sediu 002
Complexul Energetic Oltenia (CEO), cel mai mare producător termo din România, care grupează complexurile energetice din bazinul Olteniei cu minele de lignit, a ajuns în primele nouă luni ale anului la pierderi de 290 milioane de lei (circa 66 milioane euro), de la un câştig de 106 de milioane de lei raportat în perioada similară a anului trecut, informează Radio Omega.

Tot într-o tendinţă negativă s-a aflat şi activitatea companiei, cifra de afaceri scăzând în perioada analizată cu 5%, până la 1,76 miliarde de lei, scrie Ziarul Financiar. „Justificarea evoluţiei acestor indicatori este scăderea preţului la vânzarea la energie electrică faţă de cel prognozat prin buget şi înregistrarea în 2014 a cheltuielilor cu certificatele de emisii de dioxid de carbon aferente anului 2013, în vederea conformării cu normele europene”, au explicat reprezentanţii CEO.

Potrivit datelor furnizate de companie, în primele nouă luni ale anului Complexul Energetic Oltenia a vândut 8 TWh de energie electrică, puţin mai mult faţă de cei 7,4 TWh de energie din perioada similară a anului trecut, dar preţul mediu de vânzare a fost de 200,6 lei pe MWh, faţă de 227,75 de lei în primele trei trimestre din 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS