16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtestul transportatorilor vâlceni a paralizat traficul din municipiu

Protestul transportatorilor vâlceni a paralizat traficul din municipiu

Peste 60 de autobuze şi microbuze de la 21 de firme de transport persoane din Râmnicu Vâlcea au blocat astăzi pentru două ore traficul în municipiu. Coloana de 67 de autobuze şi microbuze a pornit din zona industrială a municipiului şi a a traversat oraşul, cu oprire în faţă sediului Prefecturii Vâlcea. Şoferii au protestat împotriva măriri RCA şi a ineficienţei justiţiei în cazul pirateriei, potrivit hotnews.ro.
„După ce că ne-au mărit acciza şi nu se vede niciun kilometru de autostrada, acum, efectiv ne-au mărit RCA-ul de la 280 de lei, am ajuns acum să plătesc 1.400 de lei. Ce facem? Intrăm în faliment, pentru că nu putem scumpi biletele, pentru că nu mai au oamenii bani. Dăm afară şoferi, pierdem locuri de muncă. Este inadmisibil ce se întâmplă şi aici suferim toţi, fie companii private, fie regii ale statului”, a declarat Adrian Ducă, reprezentantul protestărilor.
Acesta a condamnat, totodată, ineficientă justiţiei în combaterea pirateriei pe şosele.
La protestul de vineri au participat reprezentanţii a 21 de companii private care efectuează transport interjudetean, naţional şi internaţional, precum şi operatorul de transport în comun din Râmnicu Vâlcea, ETA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS