16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJumătate din grădinițele din Dolj nu au primit avizul DSP

Jumătate din grădinițele din Dolj nu au primit avizul DSP

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a încheiat controalele în unitățile de învățământ, iar în urma lor multe dintre clădirile în care învață preșcolari nu au primit avizul de funcționare.

La nivelul județului Dolj sunt 338 de localuri de grădiniță, dintre care 164 nu au autorizațe. În respectivele localuri de grădinițe își desfășoară activitatea câteva mii de copii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani. Cei mici nu au însă de cele mai multe ori apă curentă pentru a se spăla și nici toalete în interior. Exemplele de acest fel se regăsesc în localități precum Întorsura, Sopot, Bașcov, Piorești, Țandăra. În plus, în unele cazuri nu sunt nici în siguranță. „Avem foarte multe situații în care grădinițele funcționează în același local cu școlile, fără a avea intrări separate. Preșcolarii se întâlnesc astfel la intrare sau chiar și pe holuri cu elevi din clasele primare sau chiar gimnaziale. Și toaletele sunt la comun, fiind neadaptate la vârsta preșcolarilor și în această situație nu se poate da autorizație de funcționare“, a declarat dr. Ștefan Popescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Dolj.
Nici unitățile școlare nu stau mai bine la capitolul autorizare. Din cele 341 de localuri de școală, 117 clădiri sunt fără autorizație, funcționând fie în clădiri foarte vechi fără rezistență, fie tot fără apă curentă și grupuri sanitare corespunzătoare. Sunt și situații în care deocamdată nu se găsesc soluții întrucât apa de la unitățile respective nu este potabilă. Exemple de acest fel sunt la Seaca de Pădure, la grădiniţele şi şcolile din Horezu Poienari, dar şi la Breasta, Carpen, Castranova, Galiciuica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS